Navštivte bazar na náměstí Míru, můžete objevit skutečné kuriozity

kulturní servis pulsVe čtvrtek 24. září ožije náměstí Míru v Praze dobročinným bazarem, který zde pravidelně pořádá nezisková organizace Letní dům. Ke koupi bude velké množství darovaného zboží od oblečení a doplňků, přes knihy, hračky, kuchyňské potřeby až po nejrůznější kuriozity. Z výtěžku Letní dům tradičně financuje pobyty pro děti z dětských domovů.


Kdo zavítá na bazar kolem půl jedné odpoledne, může se tu setkat nejen s patronem Letního domu Petrem Vackem, ale i s režisérem Arnoštem Goldflamem, Martinem Písaříkem, Miluší Šplechtovou, Kristýnou Hrušínskou a dalšími herci z Divadla na Jezerce, kteří přijdou bazar podpořit prodejem vlastnoručně uvařené „herecké“ polévky. Záštitu nad bazarem převzala místostarostka Prahy 2 Ing. Alexandra Udženija.

„Je to takový blešák plný oblečení, knížek, desek a různých prapodivných předmětů, kde si lidé mohou také posedět u živé hudby, který ale především pomáhá dětem, které to v životě nemají lehké. Z výtěžku pro ně Letní dům organizuje zážitkové pobyty, na které se děti pokaždé moc těší.“ říká Petr Vacek.

Letní dům pracuje již 18 let s dětmi a mladými lidmi, kteří vyrůstají v dětských domovech. Dobročinné bazary jsou jedním ze způsobů financování programů pro tyto děti.

kulturní servis puls

Letní dům:
Posláním Letního domu je pomoci dětem a mladým lidem, vyrůstajícím v náhradní výchovné péči či bez fungujícího rodinného zázemí, aby prožívali šťastné dětství a dospěli k samostatnému a plnohodnotnému životu. Letní dům pracuje dlouhodobě a cíleně, tvořivě rozvíjí osobnost, pomáhá v krizovém období a podporuje vztahové vazby v prostředí, kde děti a mladí lidé vyrůstají a žijí.

Kuriozity:
mandl
retro míchač na nápoje
japonská kimona
plyšový overal „zajíček“
samovar
domácí fontánka na vodu
sádra od Petra Vacka, se kterou hrál v seriálu Ulice

 

Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání