Vykouzlete úsměv na tváři nemocným dětem

Splněné dětské přáníSplněné dětské přání se může pochlubit další novinkou. Každý, kdo chce projekt podpořit, může zakoupit ručně vyráběnou panenku, kterou si ponechá, nebo ji daruje svému blízkému či skrze redakci Kulturního servisu Puls nějakému nemocnému dítěti. Šášulové, princezny a jiné postavičky čekaly na své nové majitele. Připravujeme pravidelné články o tom, kam naše panenky docestovaly.


Organizátoři projektu Splněné dětské přání, jenž odstartoval letos v únoru, chystají na podzim několik novinek. Postupně o nich budou informovat prostřednictvím portálu www.kulturniservispuls.cz. Panenky, s jejichž výrobou začali členové redakce v červnu, získávají na popularitě a sklízí u veřejnosti velmi kladné ohlasy.

Splněné dětské přání„Připravujeme různé kolekce, aby si každý mohl vybrat, co se mu líbí. Z našich předchozích výtvorů mohu připomenout první panenky bez obličejů, aby je děti mohly samy dokreslit, pohádkové postavy nebo velká mimi vhodná hlavně pro nejmenší,“ prozrazuje na úvod manažerka projektu Martina Šmejkalová a dodává: „Máme radost, když nám kupující posílají do redakce fotky sebe nebo obdarovaných známých s panenkou. Je hezké vědět, koho jsme potěšili. Hojně však začíná být využívána i druhá varianta, kdy mohou zájemci panenku zakoupit a skrz naši redakci ji věnovat některému nemocnému či handicapovanému dítěti.“

Jednou z prvních podzimních novinek jsou pravidelné články, které budou vycházet jednou až dvakrát týdně. Čtenáři se v nich mohou seznámit s tím, kam byly odeslány panenky zakoupené pro nemocné a handicapované děti. V krátkých rozhovorech s jejich rodiči či přáteli se mohou dozvědět více o jejich životě. V posledním zářijovém týdnu vyjde první článek o Ivě Pešlové z Hranic.

Splněné dětské přání„V současné době existuje mnoho organizací, které vybírají na různé druhy nemocí, podporu jejich léčení a podobně. Touto cestou jsme jít nechtěli, bez finanční pomoci se však v současné době neobejde žádný projekt, proto jsme přišli s nápadem na ručně vyšívané panenky, kterými mohou zájemci Splněné dětské přání podpořit. Dlouho jsme zvažovali, jak budeme předávat panenky zakoupené pro nemocné a handicapované děti. Nápadů byla spousta – nemocnice, dětské domovy, i v tomto jsme se ale snažili odlišit od jiných akcí, které již na trhu existují,“ prozradila Kristýna Šmejkalová, ředitelka projektu Splněné dětské přání a šéfredaktorka média Kulturní servis Puls.

„Nakonec padlo rozhodnutí zaměřit se na děti z řad veřejnosti, které potřebují pomoc nebo jen povzbudit. Každému z nich budeme věnovat prostor v samostatném článku, aby se s nimi mohli čtenáři seznámit. Je pro nás důležité, aby ti, kteří náš projekt podporují, věděli, že se zakoupené panenky opravdu dostaly k těm, k nimž jsme slíbili, že poputují,“ dodali závěrem organizátoři.

 


Text: Mia
Foto: Splněné dětské přání





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání