Držte si čelovky, v Praze a Brně odstartuje Noční běh pro Světlušku

svetluskaCharitativní běh tmou na podporu nevidomých pořádá Světluška nejprve 16. dubna v pražské Stromovce. O hudební rozcvičku se postarají Tata Bojs. Příležitost připojit se k roji mihotavých světýlek dostane 23. dubna nově veřejnost i v Brně v areálu Riviéra.


„U Nočního běhu pro Světlušku platí stoprocentně, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Jenom si místo olympijské pochodně rozsvítíme čelovky a symbolicky tak propojíme svět vidících a nevidomých,“ vysvětluje Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu a dodal, že zájemci si budou moci vyzkoušet taky tzv. trasování, tedy běh se sportovcem se zrakovým postižením, nebo se nechat namasírovat od nevidomých masérů.  

V Praze i Brně se startuje ve 21.00 hodin. V Praze čekají na sportovce trasy dlouhé 3 nebo 5 km, v Brně je přichystán 3,5 km dlouhý běžecký okruh.

 

svetluska


Velký díl na přátelské atmosféře Nočních běhů pro Světlušku má mimo setkávání vidících a nevidomých běžců různých sportovních úrovní i skutečnost, že světluščí běh organizují již několik let bez nároků na honorář dobrovolníci Jakub Hereš, David Podhola a Martin Skála. Mezi běžce s čelovkami se zařadí i kardiochirurg Jan Pirk, fotbalisté David Lafata, Lukáš Vácha nebo třeba cvičitelka Hanka Kynychová.  

Letošním tahákem je speciální koncert skupiny Tata Bojs. „Před tím, než se v květnu ukryjeme do studia kvůli nahrávání nového alba je třeba si trochu provětrat hlavu, že ano...Takže zahrát si ve Stromovce od 20 hodin náš speciální elektro – akustický koncert, a pak se ještě rozeběhnout do tmy, nám přišlo jako ideální příprava,“ říká s úsměvem Milan Cais, frontman kapely Tata Bojs.

Díky zapojení nových partnerů se mohl rozšířit Noční běh pro Světlušku letos i do Brna, kde se poběží v areálu koupaliště Riviéra. I v Brně bude sportování předcházet doprovodný program. Zahrají unikátní Ukulele Troublemakers. Světlušku přijde v Brně podpořit také olympijská medailistka Šárka Kašpárková nebo fotbalový bavič Petr Švancara.  

svetluska


Pokud chcete běžet za zvýhodněné startovné, neváhejte se registrovat co nejdříve na www.behprosvetlusku.cz. Prvních 1000 přihlášených běžců dostane ve startovním balíčku navíc totiž čelovku a až do vydání zásob také sportovní lahev z limitované edice. „Jestli levnější startovné náhodou promeškáte, nemusíte toho ale litovat. Všechny vybrané peníze totiž putují na konto Světlušky na pomoc nevidomým a lidem s těžkým zrakovým postižením,“ doplňuje Přemysl Filip.

Registrovat a zaplatit startovné je možné hotovostně i bezhotovostně ještě přímo na místě startu obou běhu pro Světlušku.  Vloni se na pražském Nočním běhu pro Světlušku vybralo celkem 1,3 milionů korun.

Sledujte novinky na webu www.behprosvetlusku.cz nebo www.svetluska.net


 



Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání