Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní bude již tento pátek a sobotu

kulturní servis pulsHudebně-švestkový festival Vizovícké Trnkobraní vypuká již tento pátek a sobotu 21. a 22. srpna v areálu likérky ve Vizovicích nedaleko Zlína, chybět nebudou interpreti jako Chinaski, Tomáš Klus, Mandrage, Divokej Bill, Vypsaná Fixa, Vladimír Mišík či Jiří Schimtzer. Program letošního již 48. ročníku festivalu nabídne i typickou soutěž v pojídání švestkových knedlíků s moderátory Michalem Suchánkem a Richardem Genzerem.


Doprovodný program Trnkobraní zahrnuje například vystoupení stand-up komiků Ivy Pazderkové a Michala Knora, divadelní představení pro děti i dospělé, projekce filmů, dětský koutek a samozřejmě také folklorní program v ulicích města Vizovice, který se letos bude konat již v sobotu. Hudební program se odehraje po oba dny na dvou pódiích. V pátek se areál otevře v půl čtvrté odpoledne a program začne těsně před půl pátou koncertem skupiny Slza, v sobotu se brány otevřou již v půl desáté dopoledne a první kapela začne hrát v 11 hodin.

„Nejlepší švestkový festival“ Trnkobraní letos dále publiku nabídne vystoupení Ewy Farne, Anny K., Visacího zámku, Horkýže Slíže nebo Xindla X, součástí programu bude nově i vystoupení kapely Donor, vítěze soutěžní klání začínajících regionálních kapel. V průběhu dvou dnů dále na Trnkobraní vystoupí také UDG, Desmod, Lake Malawi či Nebe a sestavu doplní tradiční „domácí“ skupiny Fleret a Kosovci.

Na Trnkobraní se interpreti tradičně těší. „Těšíme se moc, na Trnkobraní je vždy super publikum. Letos hrajeme pouze na devíti festivalech, Trnkobraní je jedním z nich a bude to jediný koncert v tomto regionu,“ shodují se členové kapely Divokej Bill. A Tomáš Klus dodává: „Na Trnkobraní se těším doslova jak trnka na sklizeň. A ovoce je navíc lidskému organismu velmi prospěšné v jakékoli podobě!“ Mandrage zase na Trnkobraní představí speciální koncertní vizuál. „Bude k vidění pouze letos v létě, pak už nikdy, takže stran tohoto se návštěvníci jistě mají na co těšit. Myslíme, že se nám to docela povedlo. Playlist koncertu bude tvořen průřezem toho nejlepšího, co jsme kdy nahráli, včetně nového singlu,“ uzavírají Mandrage.

Návštěvníci se mohou těšit také na doprovodný program na divadelní scéně. Zde bude možné zhlédnout kromě vystoupení Komiků s.r.o. také představení Lenky Sasínové a Romana Švehlíka nazvané „!..Mé poslední slovo“, dětem budou věnovány hudební pohádky Prázdninový les a Co se v lese může stát. Součástí programu bude také dětský koutek pod vedením DDM Zvonek Vizovice zaměřený na pohybové a kreativní aktivity včetně soutěží o ceny. Jelínkův biograf v areálu festivalu návštěvníkům nabídne odpočinek od festivalového ruchu. Bude zde možné zhlédnout projekce filmů Krásno v režii Ondřeje Sokola, debutu Tomáše Svobody Hodinový manžel s Bolkem Polívkou v hlavní roli, snímku Probudím se včera, v němž hraje Jiří Mádl či Viktor Preiss a dalších filmů. Zcela nově proběhne letos v sobotu také program v režii města Vizovice zaměřený na folklorní hudební žánry a lokální tradice. Zahraje zde například soubor valašských písní a tanců Vizovjánek, cimbálovka Ocún a s tanečními čísly se zde představí Vlčnovské búdové umělkyně, připraven bude i řemeslný jarmark.

kulturní servis puls

Návštěvníci Trnkobraní budou mít možnost využít za speciální festivalové ceny prohlídkové trasy areálu likérky a seznámit se s historií výroby slivovice. K Trnkobraní neodmyslitelně patří také souboj v pojídání švestkových knedlíků, letošní Grand Prix Vizovic se tentokrát uskuteční v sobotu 22. srpna ve 13:20 hodin a je otevřena široké veřejnosti.

Parkoviště i stanové městečko budou opět situovány v těsné blízkosti areálu festivalu. Parkovné bude stát 50 korun na den, stanování bude pro návštěvníky zdarma. Vstupenky na Vizovické Trnkobraní je možné zakoupit v předprodeji v síti Ticketstream jako permanentku na oba dny do dne před akcí za 630 korun, 340 na pátek a 390 korun na sobotu. Na místě bude permanentka stát 750 korun, lístky na pátek 390 a na sobotu 460 korun, připraveny jsou slevy pro děti do 6 a 12 let. Se vstupenkou na Trnkobraní mají návštěvníci nárok na 20% slevu na exkurze do likérky R. Jelínek a 10% slevu na vstupné do zámku Vizovice. Vstup na sobotní folklorní program města Vizovice je zdarma. Více na www.trnkobrani.cz a na https://facebook.com/trnkobrani

Interpreti: Chinaski, Tomáš Klus, Mandrage, Divokej Bill, Desmod, Xindl X, Lake Malawi, Michal Hrůza, Ewa Farna, Anna K, Jiří Schmitzer, UDG, Horkýže Slíže, Nebe, Vladimír Mišík, Kosovci, Fleret, Vypsaná Fixa, Visací zámek

Text: Otiz

Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání