Předvánoční atmosféru v metropoli navodí Podzimní jarmark

podzimní trhyTy pravé vánoční trhy návštěvníky hlavního města čekají sice až na konci listopadu, atmosféru končícího podzimu a blížící se zimy však již nyní přiblíží Podzimní jarmark, který od 29. října do 18. listopadu vyroste na Václavském náměstí. Na návštěvníky čeká několik desítek stánků s rozmanitým vánočním sortimentem a občerstvením i bohatý doprovodný program včetně zahraničních účastníků.


„Oživení předvánoční atmosféry už tradičně patří ke každoročním koloritům velkoměst a výjimkou nebude ani v letošním roce Praha. Chceme opět návštěvníkům centra umožnit, aby se alespoň na chvíli zastavili v poněkud hektické předvánoční době a strávili příjemné chvíle u stánků a drobnými dárky udělali radost sobě i svým blízkým. Věříme, že si na letošní jarmark opět lidé hojně najdou cestu, stejně jako v minulých letech, kdy se tyto podzimní trhy staly tolik oblíbenými,“ říká Milan Heidler, výkonný ředitel pořadatelské společnosti Taiko.

Na Podzimním jarmarku se mohou návštěvníci zastavit až u padesáti stánků s rozmanitým sortimentem. V prodeji se objeví mimo jiné vánoční ozdoby, svíčky, dřevěné hračky a bižuterie. Nedílnou kulisou zde budou i ukázky tradičních českých řemesel. Své umění ukážou například kováři, zručné ruce řemeslníků zase předvedou, jak se pracuje se slámou, milovníci šperků jistě ocení ukázky výrobků z bižuterie. Tržiště vyzdobí typické podzimní motivy – větve a barevné listí. Samozřejmě nebudou chybět ani gastronomické pochoutky.

 

podzimní trhy


Zajímavý doprovodný program
Podzimní jarmark oživí také doprovodný program, kterého se zúčastní i zahraniční umělci. Ve dnech 1. 11., 6. 11., 8. 11., 13. 11. a 15. 11. nechá rozeznít svou panovu flétnu Willy Foronda Conte z Bolívie, jehož repertoár tvoří nejznámějších světové melodie. Dále se představí slovinský hudebník, básník, skladatel a herec Andraž Polič-Bard, člen slovinského hudebního seskupení Duo La Boheme, který ve dnech 5., 9. a 16. 11. zahraje francouzské šansony i klasické lidové písně. Domácí scénu zastoupí Alice Krejčí, která ovládá hru na xylofon, dechové nástroje, chrastítka - to vše doprovázené zpěvem. Spolu se svou kapelou zahraje dne 7. 11. lidové i vlastní písně. Ve dnech 5. 11., 12. 11. a 14. 11. pak vystoupí jazzová kapela Staroměstský Dixieland. Změna programu je vyhrazena.


Text: Taiko
Foto: Kristýna Šmejkalová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání