Luxusní bydlení pro delfíny dostává finální podobu

delfíni v prazeDelfíni si již můžou začít balit kufry, neboť jejich dočasný domov se brzy představí v celé parádě. Atraktivní vodní scéna čeká na desítky tisíc návštěvníků od 20. června do 29. září 2013 v městské části Praha - Libuš. Již dříve zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti bez ohledu na změnu termínu i místa konání celé akce. Lístky si již vyměnilo přes 75 % majitelů těch starých. A jaké další novinky víme?


Delfíni jsou kouzelní tvorové. Člověk se na ně dívá a má pocit, že se stále usmívají. Na první pohled zaujme, jak jsou krásní, rychlí a roztomile dětsky hraví. Na druhou stranu jsou to zvířata velice citlivá a inteligentní. Českým obyvatelům jsou však většinou známí jen z knížek a filmů, pokud někdy nezavítali do delfinária. Artur Kaiser, organizátor projektu „Delfíni v Praze“, chtěl tuto skutečnost změnit a umožnit i českým divákům, aby se s těmito tvory setkali tváří v tvář. Využijte tuto příležitost, bude to nevšední zážitek.

A jak výstavba dál probíhá? Téměř každý den se do areálu přiváží nové díly, které jsou pro stavbu potřebné. Nejvíce zaujme stropní světlíková kopule. Tato otevírací část o velikosti 45 metrů na 4,5 metru bude umístěná na samém vrcholu stanu mezi šesti 25metrovými vysokými stožáry. Jako první byl postavený stan pro zázemí. Ten má čtyři nosné sloupy, které mají výšku přes 17 metrů.

delfini


Minulý týden probíhaly velké přípravy na vyzvednutí konstrukcí hlavního stanu. Po navazování plachet se muselo čekat, až se uklidní silný vítr. Konečně nastal ten slavnostní okamžik a v průběhu třetího květnového víkendu se zvedla střecha obřího stanu. Na zvedání bylo potřeba téměř 30 lidí, ale v neděli večer bylo vše na svém místě. I obří světlík doputoval úspěšně ke svému cíli. Nyní přijde na řadu úprava a montáž vnitřního vybavení.

Kde můžete provést změnu lístků s původními dubnovými a květnovými daty, abyste o krásný zážitek nepřišli? Všechny zakoupené vstupenky na původní termín 25. 4. – 31. 5. 2013 zůstávají v platnosti. Lístky si necháte jednoduše vyměnit na webových stránkách www.delfinivpraze.cz, kde zároveň najdete podrobný popis, jak celou akci provést. Kdo ještě vstupenku nemá, může ji zakoupit na webových stránkách www.delfinivpraze.cz a v předprodejních sítích TicketPortal, TicketPro a TicketArt.

Připravujeme pro vás stále nové informace a celou akci pečlivě sledujeme. Na stavbu se také půjdeme osobně podívat. Zájem veřejnosti o delfinárium je obrovský. Zatím jsou prodané desítky tisíc vstupenek a přijedou také zájemci z ciziny. Jistě vás bude zajímat informace, že delfíni, které na vlastní oči uvidíte, se již narodili pod dohledem člověka. Jsou tak od mala zvyklí na péči lidí a jejich společnost.






Text: Martina Šmejkalová
Foto: Oficiální foto pořadatele





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání