Benefiční přehlídka v Hybernii patřila emocím

Rakovina věc veřejnáMódní přehlídku v rámci patnáctého výročí nadace Rakovina věc veřejná přišlo podpořit mnoho známých tváří. Diváci, kteří koupí svých lístků přispěli na výzkum rakoviny, si během večera užili podívanou na modelky ve svatebních a večerních šatech, taneční i pěvecká vystoupení. Celou beneficí prováděla Eva Decastelo s Janem Musilem.


Rakovina je věc veřejná, mělo by se o ní mluvit a ne ji tabuizovat. Lidé by neměli podceňovat příznaky, že něco s jejich zdravím není v pořádku. To bylo hlavním posláním celé benefice. Samozřejmě společně s výběrem peněz pro nadaci. Večer však neměl za úkol uvrhnout diváky do ponurých úvah a vzpomínek, měl především pobavit.

Skvěle vybrané prostory Divadla Hybernia navodily hned po vstupu slavnostní náladu. Přesto, že postávající hloučky před divadlem nasvědčovaly hojné účasti, pohled do sálu mě vyvedl z omylu. Několik desítek sedadel zelo prázdnotou. Nutno ale dodat, že atmosféře večera to neuškodilo. Foyer připomínalo začátek plesové sezóny a oblečení diváků korespondovalo s předváděnými modely svatebních a večerních šatů.

Začátek show odstartovala krátká módní přehlídka svatebního salonu Caxa a představení jednotlivých modelek. V rozmanitých šatech Blanky Kaksové se předvedly Eliška Bučková, Hana Svobodová, Andrea Vránová a mnoho dalších. Každou dílčí přehlídku uzavírala patronka nadace Rakovina věc veřejná Vlaďka Erbová, která se také velkou měrou podílela na organizaci.

Rakovina věc veřejnáVážnější vstupy, kdy Eva Decastelo s Honzou Musilem představovali jednotlivé sponzory, střídala pěvecká vystoupení. Kateřina Mátlová interpretovala píseň z nejnovější bondovky Skyfall, kterou zpívá v originále zpěvačka Adele. Norbert Peticzky představil své album Alchymista, z něhož jde výtěžek rovněž na výzkum rakoviny.

Zkušené modelky předváděly večerní šaty z Atelieru Moravec. Slavností róby z krajky odstartovaly první ze série přehlídek, následovaly blýskavé modely pošité flitry a na závěr se Aneta Vignerová, Jitka Kocurová, Lucie Váchová a další prošly po prknech divadelního sálu v šatech zdobených peříčky. Přesto, že prostory divadla nejsou pro přehlídky ideální, organizátoři skvěle využili kulisy z pohádky Kapka medu pro Verunku a pohyblivého podia a vytěžili z místa maximum.

Slzy se vloudily do očí moderátorky Decastelo ve chvíli, kdy představovala nově vydanou knihu Mámin seznam, jež popisuje život muže poté, co mu zemřela manželka na rakovinu a on zůstane se dvěma malými syny. „Všechny příběhy zasažené rakovinou ale nekončí špatně,“ přišel s úsměvem povzbudit obecenstvo tanečník Yemi, který poté vystoupil se svou skupinou Jad Company.

Pomyslným vrcholem zábavné části večera bylo vystoupení Michala Davida. To nejdůležitější však byly vybrané částky od všech sponzorů i výtěžek z prodeje vstupenek. Předání celé sumy přišla na podium symbolicky posvětit Simona Krainová. Vlaďka Erbová si na konci odnášela šek na 1 784 000 Kč. A neubránila se slzám dojetí.

Spíše než velkou módní přehlídku připomínal večer zábavní pořad, avšak účel splnil. Nadaci se povedlo vybrat peníze na zakoupení potřebného přístroje pro výzkum rakoviny.

 



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání