První audiovizuální fotokomiks v Česku

dereck hard photomanPop-art a street culture fotograf Dereck Hard vydává ojedinělou fotografickou knihu. Ojedinělou také ve světovém měřítku. Bude se jednat o první český audiovizuální fotografický komiks Photoman! vycházející v knižní podobě. Námětem je Hardova autorská povídka, která je jakousi pouliční moderní love story doplněná o komiksové nadpřirozeno pro děti a mládež.


V hlavních rolích se představí mladá nadějná herečka Elizaveta Shvachko, tanečník Jimi Jme, Tomáš Hanák, Marie Retková, James Cole, Michal Jetmar, Martin Šíp, Milan Jirčík, Martin Eichler, Hugo Zvoneček a další umělci.

V době, kdy starší děti a mladí lidé obecně upouští od četby knih a většinu volného času tráví na internetu a sociálních sítích, přicházíme s literárním formátem v atraktivní a neotřelé formě. Nazvali jsme ho audiovizuální fotografický komiks a má potenciál mladým lidem vrátit chuť k četbě. Celá povídka je převedena do 150 obrazů – fotografií, které text dále obrazově rozvíjejí. Fotografie jsou desaturované s akcentem na barevné prvky, ve stylu amerických komiksů. Díky skvělým hercům a profesionálnímu vedení jde v podstatě o statický film. Text povídky je zakomponován tematicky k jednotlivým obrazům. Celá kniha má grafickou a typografickou podobu, jaká je známá z kreslených komiksových knih a to včetně komiksových ikon s notoricky známými hesly jako „smack“, „bang“ či „vroooom“.

Výstupem je exkluzivní limitovaná edice v nákladu 888 kusů knih v pevné knižní vazbě. Z tohoto počtu jde do prodeje pouze 500 kusů, 150 kusů jde zdarma do většiny českých dětských domovů, diagnostických ústavů, dětských nemocnic a center a zbytek nákladu slouží pro produkční účely a realizační team.

dereck hard photoman


Kniha bude doplněna o audio přílohu vytvořenou na míru přímo pro tento projekt, s dabingem, ruchy a úvodní ústřední písní. Hudební soundtrack vytváří přední urban music producent Dryman, který je autorem i ústředního tracku. O zpěv ústřední písně se postará skvělý soulový a r´n´b nevidomý zpěvák Martin Svátek, kterého doplní nejtalentovanější český rapper James Cole. Ten se pak v knize objeví v menší cameo roli.

Čtenář bude mít volbu, zda audio přílohu stáhne z webu knihy, nebo propojí se smart telefonem pomocí aplikace udělané na míru projektu. V případě propojení s telefonem bude znít audio výstup de facto simultánně s četbou a prohlížením publikace.

Knihu je možné již od 30. listopadu 2014 objednávat na webu www.photoman-komiks.cz - oficiální vydání je 6. prosince 2014. Ten večer proběhne v klubu Zephyr na Starém městě křest s release párty. Kmotry budou Tomáš Hanák, James Cole a Marie Retková. DJ večera bude producent Dryman a poprvé budou moci diváci slyšet na živo i ústřední píseň „Photoman!“ Jamese Colea a Martina Svátka. Kromě křtu a muziky se můžete těšit na virtuální výstavu fotografií z knihy a také budete mít možnost si nechat knihu podepsat autorem, herci a dalšími členy realizačního teamu! Další informace najdete na www.dereckhard.cz


 

 



Text: Dagmar Hard
Foto: Oficiální foto





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání