Cirque du Soleil: Show, ze které se tají dech

Cirquq du SoleilKritiky oslavovaná mezinárodní umělecká skupina CIRQUE DU SOLEIL  poprvé v historii přivezla do České republiky svou mimořádnou produkci s názvem ALEGRÍA. Na toto nadčasové vystoupení, jež se odehrávalo v pražské O2 areně jsme se v sobotu 26. května také přišli podívat.


Alegría je jedním z nejlepších klasických představení Cirque du Soleil, vzrušující kaleidoskopický svátek obdivuhodného umění a hbitosti. Představení již shlédlo více jak 10 milionů lidí po celém světě. Alegría je španělské slovo, které znamená štěstí, radost a jásot. A přesně tyto pocity umělci v divácích vyvolali. Soubor pětapadesáti špičkových artistů ze sedmnácti zemí světa předvedl ve své ohromující show závratnou akrobacii a neuvěřitelné atletické výkony v sólových i skupinových epických číslech.

Cirquq du SoleilDech beroucí akrobacii ukázali například Synchronized Trapeze, jejichž vystoupení se odehrávalo ve výšce 12 metrů nad scénou. Za zmínku stojí určitě i Power Track - vynikající zobrazení synchronizované choreografie na trampolíně, která je skrytá pod podlahou jeviště. Russian Bars zase nabídli umělce létající vzduchem, provádějící efektní salta a přistávající na tyčích usazených na masivních ramenech lapačů. Technická dokonalost a mimořádný design vytvořili úchvatný celek s fantastickými kostýmy, podivuhodným osvětlením, humorem a okouzlující hudbou. Představení Alegría je plné barev, zábavy a překvapení, je to skvělá zábava vhodná pro celou rodinu. V programu pobavili i dva mimořádní šašci, kteří předvedli neuvěřitelnou komickou show. Troufám si tvrdit, že kdo neviděl vystoupení Cirque du Soleil, tak ještě nezažil pořádný cirkus.

Projekt Crique du Soleil byl založen skupinou pouličních umělců. Jeho počátky spadají k roku 1984, hned od samého vzniku se stal význačnou mezinárodní organizací zajišťující vysoce kvalitní artistická vystoupení se sídlem v Québecu. Společnost má nyní okolo 5 tisíc zaměstnanců včetně více než 1 200 artistů z téměř 50 různých zemí světa. Show připravené pod taktovkou Cirque du Soleil pobavily a okouzlily už téměř 100 milionům diváků v 300 městech pěti kontinentů. Kdo zavítal v termínech 25. nebo 26. května do O2 areny, rozhodně nelitoval. Umělci v neděli 27. 5. odehrají v České republice své poslední představení a pak se zase vydají na další štaci.

 



Text: Luboš Kováč
Foto: Live Nation





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání