Cirque du Soleil předvedli excelentní show Michael Jackson Immortal

Cirque du SoleilO2 arenu rozezněly v pátek 8. a v sobotu 9. února 2013 známé písně krále popu. Světoznámý soubor Cirque du Soleil zavítal do Prahy s dalším neobyčejným představením, kterým tentokrát vzdal hold jedné z největších hudebních ikon – Michaelu Jacksonovi. Umělci předváděli bravurní výkony a publikum je na oplátku odměnilo nadšenými ovacemi ve stoje.


Umělecká skupina je pro veřejnost ztělesněním vzrušení, kvalitního zážitku, hudby a neuvěřitelných akrobatických kousků. V rámci celosvětové show udělali Cirque du Soleil zastávku i v Praze, což jsem považoval za výzvu, jak mít po dlouhé době hezký kulturní zážitek.

Začátek představení byl naprosto famózní. Když spadla opona, vynořily se všude ohromné obrazovky, které přehrávaly video o Michaelově dětství a dobách, kdy začínal zpívat s Jackson 5. Projekce se hýbaly po celém pódiu, jedna z nich byla zvedací jako rampa, čímž umožňovala umělcům různorodé změny prostředí. Celá show byla propracovaná od začátku do konce do nejmenších detailů.

 

Cirque du Soleil


Každá písnička vyprávěla nádherný příběh, který byl součástí velkolepého představení. Častokrát mu dominoval handicapovaný akrobat s jednou nohou. Tu plnohodnotně nahradil berlemi a s velkou kuráží dělal neuvěřitelné kousky. Největší pozornost upoutali účinkující při písni „They Don´t Care About Us“ v převlecích vojáků. Uprostřed uniformy jim zprvu zářily otazníky, které se později změnily v siluety ve tvaru srdce.


Ovšem nejvíce potlesku a obdivu sklidili akrobaté při čísle, během něhož se v naprosté tmě rozsvítily siluety těl zavěšených na lanech v černých oblecích ozdobených světýlky. Ta postupně měnila barvu a různě problikávala. Jakmile se představení blížilo ke konci a O2 arenou začaly znít hity jako „Billie Jean“ nebo „Man In The Mirror“, stála téměř celá hala na nohou a nadšeně tleskala. Nejen to pro mě bylo důkazem, že Cirque du Soleil patří k největší špičce kulturních zážitků, jaké kdo může zažít. Upřímně doufám, že se k nám zas brzy vrátí a předvedou další velkolepou podívanou.



Text: Luboš Kováč
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání