Kam vyrazit s rodinou na Den dětí? Tipy na různá místa po celé republice

specilaVíkend 31. 5. a 1. 6. bude patřit především dětem. V Berouně, Třeboni, Milovicích, Ostravě a mnoha dalších městech připravili organizátoři mnoho zajímavých akcí. Některé jsou spjaté s pohádkami, v jiných si procvičíte své dovednosti, u dalších si zase trochu zarelaxujete. Kulturní servis Puls vám přináší inspiraci, kam můžete vyrazit za zábavou.

 


DEN DĚTÍ S HARIBO 2014

Společnost HARIBO připravila zábavný den pro malé i velké návštěvníky ve westernovém městečku. Program bude oslazen bonbonky a samozřejmě spoustou zábavy. Zahájení bude v 10 hodin dopoledne. Těšit se můžete na jízdu na koni, lukostřelbu, zrcadlový labyrint, vyhlídkové jízdy Safari vláčkem, indiánskou vesnici, koupání, rýžování zlata a mnoho dalších aktivit. Děti do 12 let mají vstup zdarma.

Datum konání: 1. června 2014
Lokalita: Šiklův Mlýn
Více informací na: www.western.cz/kalendar-akci/den-deti-s-haribo-2014/


DEN DĚTÍ 2014 ANEB LOUKA PLNÁ DĚTÍ
Program začne vždy úderem 10. hodiny dopoledne a potrvá až do 18:00. Pro děti bude připraveno malování na obličej, klaunské fotografování, tvořivá dílna, jízdy na koni a mnoho soutěží. Zpestřením bude v sobotu vystoupení taneční skupiny Lentilky a v neděli loutkové představení Šípková Růženka, oboje začne v 16 hodin.

Datum konání: 31. 5. – 1. 6. 2014
Lokalita: Třeboň – Louka u Zlaté stoky
Více informací na: http://www.trebonsko.cz/den-deti-2014


MEZINÁRODNÍ DĚTSKÝ FOLKLÓRNÍ FESTIVAL ŠTĚPY VESELÍ NAD MORAVOU
V rámci programu se v letošním roce kromě hlavního vystoupení všech souborů můžete těšit opět na roztančenou ulici, lidové tržiště, průvod městem a řadu dalších zajímavostí. Přijďte nahlédnout na svět lidových tradic dětskýma očima.
Datum konání: 30. 5. – 1. 6. 2014
Lokalita: Štěpy – Veselí nad Moravou
Více informaccí na: http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/mezinarodni-detsky-folklorni-festival-stepy-veseli-nad-moravou-14503/


DEN DĚTÍ V BEROUNĚ
I v Berouně se děti mohou těšit na zábavný program pro nejmenší, který začne v sobotu v 15 hodin. Letošním tématem bude Afrika. Organizátoři připravili mnoho soutěží, ale také bubnování se Zdeňkem Rollerem a živé vystoupení skupiny Pískomil se vrací. Interaktivním pořadem bude provázet postavička Pískomila.

Ranč Málkov připravil na neděli také hravý den pro rodiny s dětmi. V malebném prostředí na ně budou čekat hrátky s kovboji a indiány, rýžování zlata, jízdy na koni a samozřejmě soutěže.

Datum konání: 30. 5. 2014 a 1. 6. 2014
Lokalita: Beroun
Více informací na: http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/den-deti-v-beroune-56459/


VÍKEND PLNÝ PŘEKVAPENÍ
V parku Mirakulum bude znít hudba, divadlo a přítomny budou i známé osobnosti! Program dětem zpříjemní Michal Nesvadba a Heidi Janků. Kromě toho nabídnou organizátoři i workshopy a řadu vystoupení – Cirkus Cecilka, sokolník Řehka, Jú a Hele, Vanda a Standa nebo třeba Diskotančení.

Datum konání: 31. 5. – 1. 6.
Lokalita: Milovice – Park Mirakulum
Více informací na: http://www.mirakulum.cz/


MEGA PECKA PRO VAŠE DĚCKA
Sobota bude ve znamení Českého běhu žen a hned o den později se bude slavit mega den dětí. Ten malý návštěvníkům nabídne dětskou atletiku, skákací hrady, skluzavky, skákací boty, koloběžky, odrážedla a vystoupení klaunů, dětského sboru Trallala, Janáčkovy filharmonie Ostrava s animovaným programem a pěveckého sboru Trojok.

Datum konání: 31. 5. – 1. 6.
Lokalita: Ostrava – Forum Nová Karolina
Více informací na: http://www.forumnovakarolina.cz/


DNY DĚTÍ V ZÁŽITKOVÉM PARKU ZEMĚRÁJ
Přijďte porovnat své síly v soutěžních disciplínách inspirovaných českou přírodou. Zjistíte, že kromě straky se u nás daří i mnoha jiným tvorům, kteří musí každý den plnit své úkoly. Jednotlivě nebo v rodinných týmech se můžete zkusit plazit, kličkovat, zakulatit, odválet kuličku brouka hovnivála a zdokonalit se v řadě dalších činností.

Datum konání: 30. 5. – 1. 6.
Lokalita: Písek – Kovářov
Více informací na: http://www.zemeraj.cz/


VEČERNÍČKOVÝ POHÁDKOVÝ LES
Máte rádi večerníčkové pohádky? Chcete si hrát a dobře se pobavit? Vstupte alespoň na jeden den do pohádky za televizní obrazovku. Město Roudnice nad Labem, skautské středisko Říp a společnost Velká dobrodružství připravily v parku Josefa Hory v neděli od 13 do 18 hodin speciální večerníčkový pohádkový les. Uvidíte postavy z Krkonoš, Makovou panenku, Křemílka a Vochomůrku, Macha a Šebestovou a další oblíbené hrdiny.

Datum konání: 1. 6. 2014
Lokalita: Roudnice nad Labem
Více informací na: http://www.kalendarakci.atlasceska.cz/vecernickovy-pohadkovy-les-roudnice-nad-labem-55712/


Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Archiv





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání