Skyscraper Label: Nové CD i zahraniční spolupráce

skyscaper labelZačátkem roku opustil karvinskou hip hopovou partu jeden z  důležitých členů - producent DiGaZ, který se odstěhoval do zahraničí. V březnu s ním Kulturní servis Pus zajistil exkluzivní rozhovor, v němž prozradil důvod svého odchodu a mimo jiné i to, čemu se bude dál věnovat. Co nového se během dalších dvou měsíců odehrálo na dvorečku formace Skyscraper Label se dozvíš v tomto článku.


Ačkoli formaci opustil jeden z jejích nejdůležitějších členů, ukázali rappeři, že budou fungovat bez problémů dál. O tom svědčilo i vydání debutového alba Pavla Baara a Rumana, které spatřilo světlo světa začátkem března 2013. Dostalo název „Zrcadla“. Ačkoli se obsah nové desky vytvářel zhruba rok, cesta k její realizaci byla ve skutečnosti mnohem delší. Karvinští fanoušci museli čekat dlouhé tři roky.

Výsledek však stojí za to. „Zrcadla“ nabízí 15 tracků, v nichž se často mísí rap se zpěvem. Pavel Baar a Ruman spojili síly s celou řadou umělců. Na albu spolupracovali s hosty jako Lukrecius Chang, Izi a Solin, slovenskou skupinou Domena a Miky Hempem. O hudební stránku se postaral Pavel Baar, Ondřej Žatkuliak a rovněž také Tom DiGaZ, který partu později opustil.

Na albu „Zrcadla“ najdou posluchači rovněž stejnojmennou píseň. Právě po ní dostalo celé dílo název. Track vyjadřuje pohled člověka do zrcadla a tedy i pohled na sebe samého, neboť každý má své vlastní zrcadlo, své temné i světlé stránky.

 

zrcadla


Další zajímavou událostí byla mezinárodní spolupráce jednoho z členů Skyscraper Labelu na slovenském projektu. Producent z formace Flop, Ujo M, připravuje se svým parťákem Kessem první album, na kterém se bude mimo jiné nacházet i skladba s názvem „Odraz doby“. Tento track je zajímavý tím, že se na jeho tvorbě podílela řada českých a slovenských MC´s. Konkrétně můžeme jmenovat Rudu z Nových Zámkov, McEisiho zastupujícího český Skyscraper Label, Spitýho Bastarda a Kessa z Popradu. O refrén skladby se postaral DJ Ykve, člen Ortodogz music. Už nyní se proslýchá, že Ujo M připravuje další podobné projekty, na kterých by spolupracovali čeští a slovenští umělci.



 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání