Velký jarní koncert J.A.R. v Lucerna Music Bar

jarKapela J.A.R. odehraje velikonoční koncert JApRil  4.dubna v pražském Lucerna Music Baru. Od 21 hodin se prkna pódia rozezvučí v rytmu funku a rocku. Návštěvníci se mohou těšit na Dana Bártu, Michaela Viktoříka nebo Romana Holého a Otu Klempíře. Skupina se připravuje také na Ostravský Majáles, kde se předvede již 24.4.


Česká funkově-rocková skupina J.A.R. vystoupí začátkem dubna v Praze v plném seskupení. Pražský Lucerna Music Bar přivítá fanoušky již ve večerních hodinách a samotný koncert vypukne ve 21 hodin. Nebudou chybět ani zakladatelé kapely Roman Holý, Oto Klempíř a Michael Viktořík. J.A.R. byla založena symbolicky 17. listopadu roku 1989, tedy v den, kdy začala ,,Sametová revoluce“. Toto výročí si také připomínají každoročním velkým koncertem a oslavou svých narozenin. V roce 2013 oslaví již 24 let svého hraní!

Z počátku v jejich tvorbě převažovaly rockovější rytmy, ve kterých se také nesla jejich první alba. Při svém symbolismu a mírné rebelii zůstali a v roce 1997 vydali doslova revoluční desku s názvem ,,Mein Kampfunk". Mezi svými celkem jedenácti deskami nalezneme také pop, disko a především funk. A právě zmiňovaný funk zaznamenáváme v desce ,,Nervák“. Tu proslavily songy jako ,,Jsem pohodlný“ nebo ,,Metamegamastítko“.

 

jar


J.A.R. je unikátní nejen svou tvorbou, ale také svým složením. Nynější kapela se skládá z desetičlenné sestavy takových jmen jako Dan Bárta, Mirek Chýška nebo Robert Balzar. Většina kapelníků působí ve svých vlastních skupinách, a tak se z  J.A.R. stalo jedinečné uskupení českých výjimečných hudebníků, kteří při svých setkávání vytvářejí show. Přesto přese všechno kapela vydává i svá společná alba a každoročně odehrává vybrané koncerty. Svou poslední desku vydali v roce 2011 a jmenovala se ,,Dlouhohrající děcka".

Vstupenky na akci jsou již nyní k dostání na pokladně Lucerna Music Baru nebo v předprodejních sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a Ticketstream. Zakoupit je lze také online na oficiálních stránkách Lucerna Music Baru, kde je seženete nejlevněji. Ceny lístků se pohybují od 339 Kč. Podrobnější informace o akci naleznete na www.lucerna.musicbar.cz.

 


Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální foto interpreta (Matěj Třasák)





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání