Kanye West a Jay-Z odhalili klip natočený v Praze

HudbaO tom, že album Watch the Throne, které rappeři Kanye West a Jay-Z vydali loni v srpnu, je skvělé a nacpané hity, není třeba pochybovat. K sedmému singlu z desky No Church in the Wild natočil francouzský režisér Romain Gavras videoklip na konci dubna v Praze. A za první dva dny měl na YouTube přes milion a čtvrt zhlédnutí. Nyní se můžete pokochat i vy.


Možná ani nevíte, že v centru Prahy vybuchovala auta, létaly molotovovy koktejly a dlažební kostky, nebo se u Národního divadla procházel živý slon. To všechno kvůli novému velkolepému klipu k písni „No Church in the Wild“, která mě osobně hodně baví. Ve videu uvidíte střet policistů s demonstranty a oheň, kouř či kopance jsou základními prvky celého děje. Není náhodou, že Gavras, který má na kontě třeba i klipy k písním „Born Free“ a „Bad Girls“ od kontroverzní britské interpretky známé jako M.I.A., točil v centru Prahy na místech, kde se před téměř třiadvaceti lety odehrávaly boje studentů s příslušníky tehdejší Veřejné bezpečnosti.

A místa jako Rudolfinum či ulice Jungmannova a 17. listopadu ze záběrů určitě poznáte. Je dobré dodat, že v komparzu si na stranách demonstrantů a policistů zahráli běžní čeští občané a točilo se po tři dny až dlouho do noci. V pecce „No Church in the Wild“ hostuje také Frank Ocean a celý klip si teď měsíc po natáčení můžete níže prohlédnout. Za první dva dny od uveřejnění ho na YouTube vidělo přes milion a čtvrt lidí.

 



 



Text: Pavel Urban
Foto: Kulturní servis Puls





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání