Falešní poldové - jednoduchá, ale vtipná komedie

falešní poldovéNevíte, na co vyrazit do kina? Zkuste novinku - americkou komedie Falešní poldové v originále Let´s Be Cops. Od 30. října je tento film Luka Greenfielda ke zhlédnutí v anglickém znění s českými titulky. V hlavních rolích se představí zkušení herci Damon Wayans Jr. a Jake Johnson.


Falešní poldové nevypadají na první pohled jako žádný zázrak. Komedií o strážcích zákona tu již bylo nepřeberné množství. Spousta z nich za moc nestály, jen se v nich opakovaly motivy vychytralých padouchů a neschopných strážníků. Zajít na Falešné poldy doporučuji všem, kteří se chtějí dobře pobavit a nebojí se uznat, že současná americká komedie může být i vtipná.

Hlavní myšlenka je prostá a dokonale reflektuje nároky moderního světa. Je vám přes třicet? Co jste dokázali? Co vytvořili? Skutečnost, že nemáte děti a dokonce ani stálého partnera je více než zarážející.  Náhoda dovede dva hlavní hrdiny k poznání, že pouhá změna image do uniformy policisty dokáže přetvořit celý jejich životní příběh z nezaměstnaného poflakovače ve váženého ochránce spravedlnosti.

 

falešní poldové


Nelegální hra na strážníky, koupě policejního auta na eBayi nebo třeba výuka postupů při zásazích přes YouTube přinese hlavním hrdinům, Justinovi a Ryanovi, nebývalé potěšení. Justin je zatím spíše zdrženlivý, snaží se prosadit se svou novou počítačovou hrou o kom jiném než o policistech. „Když sis vytvořil takovouhle hru, tak ji hraj!“

Je nasnadě, že se dříve nebo později dostanou do konfliktu s reálným nebezpečím. Režiséři nepřisoudili hlavním postavám žádné super schopnosti, snaží se držet v uvěřitelné linii. Hře na kočku a na myš, stejně tak jako lacinému milostnému příběhu, se ale nakonec nevyhnuli.

Rozdíl Falešných poldů oproti jiným komediím je v postoji k práci policisty. Nezesměšňuje ji, neparoduje, ani neznevažuje. Prezentuje ji jako poslání, práci, kterou si musíte zasloužit. Nesoucí s sebou jistou prestiž a notnou dávku zodpovědnosti. A hlavně, konečně čelíme komedii, která je díky reálným slovním přestřelkám a povětšinou uvěřitelným situačním humorem k zasmání.


 



Text: Alena Horáčková
Foto: CinemArt





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání