Amerika zažila další útok, Avengers ji ochránili

AvengersMarvel Studios si dali s dalším filmem opravdu záležet, fanoušky tentokrát nepotěší jen jeden superhrdina, ale rovnou celý šestičlenný tým složený ze známých postav – Iron Mana, Neuvěřitelného Hulka, božského Thora, Kapitána Ameriky, lukostřelce Hawkeye a špiónky Černé vdovy, v originále přezdívané Black Widow. Co vás čeká? Humorné narážky, akce, napětí a pořádná bitva na úrovni. Triky vyzdvihnou propracované 3D efekty.

 

Snímek Avengers je velice sympatický tím, že na něj můžete vyrazit do kina, aniž byste byli odkázáni k tomu, že musíte nejprve zhlédnout všechny předchozí příběhy o superhrdinech pocházejících z dílny Marvel Studios. Ke snímkům Thor, Iron Man nebo Kapitán Amerika jsou zde drobné spoilery sloužící však spíše pro potěšení zasvěcených diváků. Teoreticky se s těmito postavami můžete setkat zcela poprvé a během chvíle pochopíte, jakou kdo hraje úlohu, poznáte jeho charakter i unikátnost.


AvengersTrochu arogantní Iron Man (Robert Downey Jr.) je odkázaný na energii a své dobře vybavené brnění, Neuvěřitelného Hulka (Mark Ruffalo) není dobré naštvat, protože se změní v běsnícího zeleného zlobra, obdobně je tomu i u božského Thora (Chris Hemsworth), na kráse mu sice neubude, ale jedna rána jeho mocným kladivem vyřadí ze hry nejednoho protivníka. Pozadu nezůstává ani Kapitán Amerika (Chris Evans), nadpřirozeně silný díky výzkumnému experimentu, ale stále se srdcem na dlani. Šestici doplňuje Černá vdova (Scarlett Johansson), krásná a vždy schopná získat potřebné informace, a Hawkeye (Jeremy Renner), kterého temný nepřítel polapí do svých spárů a obrátí ho proti svým parťákům.


Nick Fury (Samuel L. Jackson), ředitel mezinárodní mírové agentury nazývané S.H.I.E.L.D., přijíždí na tajnou základnu v okamžik, kdy se na Zemi dostaví nezvaný host ze vzdáleného vesmíru. O přátelském setkání nemůže být řeč, obzvlášť poté, co je lidstvu vyhlášena válka a celé místo srovnáno se zemí. A tak nastává vhodný čas povolat k boji ty nejlepší. Zápletka je vcelku jednoduchá, díky promyšlenému zpracování není ani potřeba vymýšlet něco složitějšího. Příběh je protkán svižnými dialogy a vtipnými hláškami. Díky množství hrdinů nezbývá prostor pro hluchá místa, neustále se něco děje, buď se mezi sebou někdo popichuje ostrými slovy, nebo právě rozdává rány pěstí.


AvengersTriky jsou skvěle propracované, verze se 3D efekty v tomto případě rozhodně zaujme a potěší. Co si zaslouží palec nahoru je závěrečná bitva. Jakoby si marvelovští tvůrci schovávali velkolepý souboj až na setkání superhrdinů. Filmy zaměřené na jednotlivé postavy končí většinou pouze bojem jeden na jednoho, který je sice nervy drásající, ničeho hrozivějšího se však nedočkáme. V Avengers bude mít tahle super parta přeci jen namále, aby se vypořádala s obří armádou. To, že Amerika utrpí další hrozivou ránu v podobě tisíců mrtvých, zdevastovaných baráků, mrakodrapů a silnic, je už samozřejmostí a filmaři si dali opravdu záležet, aby létalo vzduchem všechno, co lze. Příjemně překvapí, že ve chvíli, kdy to vypadá, že už bude válka vyhraná, přichází další spád a nepřítel se teprve ukazuje v plné síle.


Herecké výkony jsou perfektní, všichni se sžili se svou postavou velice důvěryhodně. Robert Downey Jr. vás hravě přesvědčí, že je nafoukaný playboy a génius v jedné osobě, stejně jako například Chris Evans v roli Kapitána Ameriky, který dokáže přesně odhadnout míru toho, aby působil jako správný zásadový chlap a zároveň nevypadal příliš sladce. Kromě herců ztvárňujících kladné postavy, stojí určitě za vyzdvižení i Tom Hiddleston, coby Thorův nevlastní bratr Loki, který všem pořádně zamotá hlavu.

 


 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Falcon





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání