Babovřesky – úspěšná česká komedie bude mít další pokračování

Babovřesky 3Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Babovřesky 3 vstoupí do českých kin 22. ledna 2015.


Příběh začíná tam, kde druhý díl skončil - Horáčková vybíhá z domu naproti mladé dámě, která přijela do Babovřesek. Místní drbny, které se sběhly na náves, v ní poznaly sestru Glorii. Ta se, po vzoru faráře Petra, rozhodla vystoupit z řádu a zůstat v Babovřeskách.

Zápletka se točí okolo pomsty starosty Stehlíka a místních chasníků Horáčkové. Do vesnice se vrací kontrolor Dodo. Není sám, přijíždí s ním jeho manželka, která Stehlíkovi zajistí dotaci, díky níž starosta může poslat všech sedm místních drben k moři - akce „likvidace bab“ začíná.

A nad tím vší bdí nový farář, který přijel do vesnice nahradit pátera Petra. Film v moderním podání navazuje na tradici hrdinů nejlepších českých komedií, jaké představovaly ve své době Vesničko má středisková nebo rázovití venkované z komedie Slunce seno.

 

Babovřesky 3


Pro komedii si tvůrci filmu vybrali tureckou riviéru Side a opět jihočeské vesničky ve stylu selského baroka. Ty jsou ústředním dějištěm příběhu, kde rozhodně nechybí svérázné vesnické postavičky v podání známých českých herců.

O tom, že některé věci ve filmu mají reálný základ, a že vlastně všechno tak nějak vychází ze života, přesvědčuje i Zdeněk Troška. „Jak jsem již řekl, někteří se v tom možná i poznají. Nechybí třeba ani místní drbna Božena Němcová, ale i další reálná jména, která jsem tak trochu přenesl do samotného děje,“ prozradil režisér a autor scénáře. Ten jak známo, rád sbírá útržky ze života obyčejných lidí a přenáší je brilantně na filmové plátno. Vždyť jeho asi nejslavnější komedie, trilogie Slunce, seno…. jsou toho jasným důkazem a při každé televizní repríze trhají divácké rekordy!

Nová komedie BABOVŘESKY 3 je 24. filmovým počinem a desátou filmovou komedií režiséra Zdeňka Trošky. Scénář napsal společně s Markem Kališem.

Do hlavních rolí obsadili tvůrci herce zvučných jmen: Janu Synkovou, Veroniku Žilkovou, Lucii Vondráčkovou, Pavla Kikinčuka, Terezu Bebarovou, Bronislava Kotiše a Lukáše Langmajera. Dále se ve filmu ve vedlejších rolích objeví: Jiří Pecha, Tomáš Trapl, Jan Kuželka, Miriam Kantorková a mnoho dalších. Fanoušci Lucie Bílé se opět dočkají, protože se ve třetím pokračování držitelka titulu Zlatá slavice opět objeví, tentokrát s celou romskou družinou.


 



Text: Marta Žurková; Kristýna Šmejkalová
Foto: Falcon





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání