Kdo k nám bude promlouvat ústy postaviček ze Čtyřlístku?

čtyřlístekPinďa, Myšpulín, Fifinka a Bobík ožijí na plátnech kin už 28. února 2013. Čtveřice kamarádů se vypraví za dobrodružstvím, které bude vskutku nevídané, s mnoha humornými, ale i nebezpečnými situacemi. Roli režiséra na sebe vzal Michal Žabka a s ní i velkou zodpovědnost, aby ztvárnil kreslené hrdiny co nejdůvěryhodněji. Jak se s tímto úkolem popral, můžete už brzy posoudit sami. Ve videoreportáži tvůrce prozradil, jak Čtyřlístek přicházel na svět.


Čtyřlístek ve službách krále míří na sklonku února do kin. Tvůrci filmu dokončili během vánočních svátků finální verzi dabingu, což odhalilo konečné obsazení filmu. Oproti původním pracovním dabingům sloužícím především animátorům k rozpohybování postaviček se obsazení pozměnilo. Chytrého Myšpulína namluvil Ivan Trojan, milou Fifinku Tereza Bebarová, rozverného Bobíka Bohdan Tůma a nezbedného Pinďu Ondřej Brzobohatý. Krále Rudolfa II. mluví Václav Postránecký, jeho moudrého rádce Sendivoje Vladimír Brabec, rolí dvou hlavních padouchů magistra Kelleyho a démona Zimozela se zhostili Jiří Lábus a Jan Přeučil.

Přelétavého Komořího na sebe vzal Miroslav Táborský. V dalších rolích se můžete těšit na Annu Brouskovou v roli reportérky Káti Hvozdíkové, Vladimíra Javorského coby Primáře, Gábinu Osvaldovou jako Dr. Malebnou, Lucii Bílou v roli Sestřičky, Zlatu Adamovskou jako Magistru Stříbrnou či Petra Rychlého v roli Náčelníka anebo Tycha de Brahe. Rolí třeskoprských zlodějů se zhostili Tomáš Juřička, Martin Písařík a Kryštof Hádek. A tím výběr zajímavých jmen rozhodně nekončí.

Jak takový animovaný snímek vzniká a co všechno je k tomu potřeba? Informace v kostce přiblížil režisér pohádky Čtyřlístek ve službách krále Michal Žabka.


 

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Bio Illusion





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání