Nová Troškovina z Babovřesek!

Zdeněk TroškaTrochu toho selského baroka, pár zbožných žen, důstojný pán, ale především spousta zábavy díky humorným zápletkám. Na to a mnoho dalšího se můžeme těšit v novém filmu Zdeňka Trošky - Babovřesky…aneb z dopisu venkovské drbny. Natáčení začne už 22. května a nebudou zde chybět známé herecké tváře!


Již za necelý měsíc se v jižních Čechách hledáček filmové kamery zaměří na novou letní komedii z venkovského prostředí. Režisér a scénárista Zdeněk Troška se v ní po téměř 30 letech vrátí k ,,sluncesenovskému“ stylu. Tvůrci snímku vybrali ústředním dějištěm příběhu tradiční jihočeské vesničky, ve kterých nebudou chybět pravé místní drbny, farář a další svérázní občané malé vísky.

Zdeněk TroškaV komediální nadsázce na nás bude čekat řada až neuvěřitelných souher náhod, které nám i hlavním aktérům pěkně zamotají hlavu. V obci Babovřesky kdesi u Budějic vládnou místní drbny v čele s Horáčkovou. Vesničku drží pevnou rukou a jejich slechu nic neujde. Jako správné zbožné ženy netrpělivě vyčkávají příjezdu nového faráře. Jaké je to ale překvapení, když namísto postaršího důstojného pána z auta vyskočí usměvavý, vysportovaný mladíček… To se teprve začnou dít věci!

V hlavní roli „univerzální“ drbny Horáčkové se nám vrátí magistra Kudláková – Jana Synková. Jako všehoznalá dáma s „klíči odevšad“ sedává v kostele v první lavici a vévodí ostatním sousedkám. Její kolegyně budou jakési náhradnice Kelišky a Cecilky běhající od domu k domu. Mladého faráře ztvární Lukáš Langmajer, starostu si zahraje Pavel Kikinčuk a Veronika Žílková starostovou. Mezi hlavními aktéry nebude chybět ani Lucie Plekancová Vondráčková nebo Martin Kraus. Ve vedlejším obsazení se můžeme těšit nejen na Miroslava Noga, Jiřího Pechu, Lubomíra Kostelku, Norberta Lichého, ale i na Jindřišku Kikinčukovou a mnoho dalších.

Zdeněk TroškaFilm je opravdu pro každého. Vedle hlavního děje plného vtipných hlášek a humorných situací se objeví také láska, žárlivost, závist a intriky. Jak sám Zdeněk Troška prozrazuje: „Je to prostě film tak trochu ze života.“ Proto se nemůžeme divit, jestliže se v některých ze svérázných postaviček poznáme. Celý snímek má vlastně reálný základ a vychází ze života obyčejných lidí. Už sám název obce vznikl přesmyčkou z opravdových Žabovřesků, ve kterých bydlí Troškův asistent a spoluautor scénáře Marek Kališ.

Nemůže být pochyb, že se nová komedie brzy zařadí do klasiky naší kinematografie a stane se trhákem příštího roku. Milovníci klasických českých Troškovin si prostě přijdou na své!

 

 






Text: Kristýna Kubišová
Foto: Vojtěch Resler





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání