Velká nádhera na břehu Vltavy

velká nádheraAperol Spritz kino u Vltavy nabídne v úterý 22. července jeden z pomyslných vrcholů letošní sezóny – promítání oscarového snímku Velká nádhera. Film, který v českých kinech ještě stále plní sály, uvidí návštěvníci Žlutých lázní pod širým nebem a zadarmo.


Letní kino u Vltavy se i v letošním roce těší neutuchajícímu zájmu Pražanů. Během pěti úterních večerů přilákalo do Žlutých lázní téměř 15 000 diváků. Poslední tři projekce nabídnou kromě snímku Velká nádhera i filmy Ginger a Fred a Nástrahy velkoměsta. „Jsme potěšeni tak velkým zájmem veřejnosti. Návštěvnost překonává všechna naše očekávání. Rádi bychom poděkovali všem náštěvníkům Aperol Spritz kina za přízeň a pozvali je na zbývající tři projekce,“ dodává Lenka Vyžďurová z organizačního týmu Aperol Spritz kina u Vltavy.

Velká nádhera (Paolo Sorrentino | 2013)
Nejnovější film Paola Sorrentina Velká nádhera z roku 2013 se může po právu pyšnit Oscarem pro nejlepší zahraniční snímek loňského roku. „Sorrentino sáhl po osvědčených prostředcích svého jedinečného filmového stylu a opět přináší vizuálně podmanivé komediální drama o hledání smyslu vlastní existence a smíření se s věčně plynoucím časem a stárnoucím tělem. Příběh stárnoucího spisovatele a novináře Jepa zasazuje Sorrentino do prostředí „třpytivé“ vysoké smetánky podmanivého Říma a po vzoru filmových velikánů Federica Felliniho a Michelangela Antonioniho podává kritiku současné společnosti, žijící v povrchnosti, přetvářce a zaslepenosti. Zoufalý Babylon zbohatlíků, politiků, zločinců, filmových hvězd, umělců, intelektuálů, ale i komplikovaných i nestálých vztahů ožívá v starověkých budovách a gigantických vilách Říma. Sledujeme ho očima rozčarovaného Jepa, věčně se utápějícího v poháru gin tonicu a ve víru nekonečných party. A nad tím vším stojí Řím jako krásná, avšak mrtvá diva.“ (Zdroj: ČSFD)

Na Sorrentinův snímek Velká nádhera stylově naváže tématicky spřízněný Felliniho film Ginger a Fred. Oproti původnímu záměru nebude tento mistrovský opus o stárnutí a povrchnosti moderního světa poslední projekcí letošního ročníku. Promítání klasické komedie Nástrahy velkoměsta bylo pro nepřízeň počasí přesunuto na 5. srpna.

 

velká nádhera


Aperol Spritz kino u Vltavy:
Letní kino ve Žlutých lázních promítá vždy v úterý až do 5. srpna. Projekce začínají po setmění, ale návštěvníci jsou vítáni již v podvečerních hodinách. Snímky jsou promítány v originálním znění s českými titulky. Vstup do letního kina je zdarma. Více o programu na www.aperolspritzkino.cz

Program:
22.7. Velká nádhera (Paolo Sorrentino | 2013)
29.7. Ginger a Fred (Federico Fellini | 1986)
5.8. Nástrahy velkoměsta (Franco Castellano, Giuseppe Moccia | 1984)


Text: Julie Vernerová
Foto: Oficiální foto filmu





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání