Zaujmou Nádherné bytosti trůn po upířích idolech?

Nádherné bytostiPůlka února se nese ve znamení začátku nové fantasy ságy. Film natočený podle knižní předlohy Kronika prokletých zaklínačů: Nádherné bytosti představuje osudy mladé zaklínačky Leny a krále střední školy Ethana. Diváci musí počítat s milostným příběhem, mnoha nadpřirozenými bytostmi a do jisté míry předvídatelným koncem.


Snímek Richarda LaGraveneseho Nádherné bytosti zavítal do kin 14. února, tedy na svátek zamilovaných a v tomtéž duchu se i nese. Před divákem je vystaven prostý milostný příběh. Oblíbený a pohledný hoch se zamiluje do nové a tajemné spolužačky. Tvůrci si ale byli vědomi, že to diváka, zvyklého na přehršel romantických příběhů, nenaláká. Přimíchali tak do děje nespočet zádrhelů a nezbytný boj se zlem.

Plusem filmu jsou rozhodně neokoukaní hlavní hrdinové Alden Ehrenreich a Alice Englert. Devatenáctiletá Australanka se s postavou patnáctileté Leny Duchannesové pere statečně. Příjemná a dobře zahraná je také postava jejího strýčka Macona Ravenwooda Jeremym Ironsem. Tím pomalu ale jistě klady snímku končí.

Je jasné, že autorky knihy i režisér hodlali zaujmout úzkou cílovou skupinu mladých slečen. V tom případě je jejich snažení na místě, milovníky dramat, fantasy ani velkých příběhů to do kin zřejmě nepřitáhne. Když už má člověk pocit, že se dočká vtipné scény nebo dialogu, vzápětí ho děj stáhne do temných zahrad nebo na piknik mezi krokodýly a s nadhledem je náhle amen.

 

Nádherné bytosti


Během filmu vás čekají dlouhé dialogy, které jsou mnohdy předvídatelné, stejně jako konec. Dostanete se do proudu klišé a scén jakoby vytržených z upíří ságy a kostýmů z Alenky v říši divů.

Strávíte dvě hodiny sledováním podobných opakujících se scén na úkor plynulosti děje. Pozornějšího diváka také zřejmě udiví, proč hlavní hrdina Ethan vstává z postele v běžeckých botách a další drobnosti.

Závěrem je ale nutno zmínit, že pokud si jde člověk do kina pouze odpočinout, nehledá velký umělecký zážitek a má slabost pro snímky obdobné tematiky, dostane lehce stravitelný příběh a pobaví se.



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Bontonfilm





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání