Pařmeni: Svatba, jejíž průběh bych nepřál nikomu

PařmeniNová australsko-britská komedie PAŘMENI je bláznivý film o klukovi, který se bude ženit a jeho povedených kamarádech. Ti si jedou na svatbu hlavně užívat, ovšem situace se jim několikrát vymkne z rukou a ženichovi to v domovském prostředí nevěsty, její rodiny a vlivných přátel moc neusnadňují. Podobných snímků už jste zřejmě viděli několik, ale pro odlehčení je přijatelný.


Jasně, to téma o svatbě, kde ne úplně všechno vyjde, zažije se spousta srandy i šíleností, a nakonec to díky velké lásce všechno dobře dopadne, už tu bylo mnohokrát. Také tvůrci „Pařmenů“, režisér Stephan Elliott a scenárista Dean Craig se zřejmě inspirovali podobně laděnými snímky jako třeba „Pařba ve Vegas“ či „Prci, prci, prcičky 3“. Ovšem na rozdíl od nich implantovali do svého díla anglický humor.

PařmeniZápletka je vcelku jednoduchá a už úvod filmu vás překvapí svou naivitou a prostoduchostí. Brit David (Xavier Samuel) a Australanka Mia (Laura Brentová) spolu stráví deset dní na Tuvalu a po tak krátké známosti se David rozhodne Miu požádat o ruku. Za pár měsíců se David vydá do Austrálie na veselku se svými třemi vypečenými kamarády, Tomem (Kris Marshall), Grahamem (Kevin Bishop) a Lukem (Tim Draxl).

Miin otec Jim (Jonathan Biggins) je vlivný senátor, a tak se svatba koná v jejich velkém sídle za účasti vážených hostů. To je samozřejmě ideální příležitost pro britské kamarády Davida, kteří se díky zastávce pro trávu (nakonec z toho byl kokain) a hodně divoké předsvatební noci postarají o nejednu nepříjemnost na jinak dokonalé svatbě. Navíc v tom vesele pokračují i v onen slavný den. Scény s knírkem, maskou, kokainem či kozlem mají šťávu a jsou nejen nápadité, ale často i vtipné. Třešničkou na dortu je pak projev svědka v podání Grahama.

PařmeniOvšem na druhou stranu jsou ve filmu momenty, kdy se zřejmě smát nebudete, i když to asi tvůrci zamýšleli. A pokud nemáte rádi britský humor, pak asi skoro vůbec. S podivem je také to, že vcelku slušný a příjemný David má za kamarády tři naprosto šílené týpky, které by zřejmě z každé svatby velmi brzo vyvedli. A také střih snímku se úplně nepovedl, některé scény jsou k sobě přilepené dost nelogicky, navíc občas detaily v nich neodpovídají předchozímu dění.

Pokud ale chcete vědět, co by se vám na svatbě zřejmě nemělo dít, jako kutálející se obří koule na svatebčany při vrcholu obřadu či přítomnost ozbrojeného drogového dealera, pak si můžete „Pařmeny“ pro odlehčení pustit. Anebo jen tak v doprovodu drinku a jointa trošku polechtat bránice. Ale žádný přelomový biják to není. Navíc bych v tomto případě doporučoval dabing, protože hlas Laury Brentové je mi od prvního momentu dost nepříjemný, i když jinak vypadá vcelku dobře. Bohužel se však u nás dočkáte jen originální verze s titulky.

 

 


 



Text: Pavel Urban
Foto: Blue Sky Film





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání