Líbáš jako ďábel: Kaiser je ve formě, Poledňáková končí

Líbáš jako ďábelNová česká komedie s akčními prvky režisérky a scénáristky Marie Poledňákové nazvaná Líbáš jako ďábel přijde do kin už příští čtvrtek 17. května. Podobně jako u předcházejícího snímku Líbáš jako Bůh se můžete těšit na zajímavé osudy hlavních hrdinů a plno bláznivých a úsměvných situací. Tvůrci a herci nového filmu však už mnohé nastínili a vzpomínali na natáčení.

 

A nebylo to natáčení ledajaké. Loni v srpnu začalo v Praze, ovšem o měsíc později se štáb a herci vydali do Maroka, kde se většina příběhu odehrává. Z celkových 47 natáčecích dnů jich bylo v této zemi hned 27 a s nutnými volny se tak pobyt české filmové výpravy v Maroku protáhl mnohým až na šest týdnů.


Líbáš jako ďábel„Když si pan producent Honza Bradáč přečetl poprvé scénář, tak nejásal. Bylo tam hodně Maroka a trvalo mi dlouho, než jsem ho přesvědčila, že to musí být právě tam. Nabízeli mi třeba Tunisko, ale já se nedala. Bylo mi jasné, že pokud budu točit druhý díl, musím to někam posunout, a to i žánrově. Je to tedy taková situační komedie s akčními prvky,“ řekla režisérka a scénáristka snímku „Líbáš jako ďábel“ Marie Poledňáková. Ta také všechny ubezpečila, že třetí díl už nebude. „Už opravdu, opravdu točit nebudu,“ slíbila režisérka.


Pro mnohé aktéry filmu nebylo natáčení v této arabské zemi vůbec snadné. Také produkce zde zažila několik nepříjemných situací, které se ale vždy podařilo vyřešit. Některé scény se dokonce natáčely za plného provozu, což dílu jen prospělo. Na snímku se podílela i spousta místních filmařů a herců, kteří byli podle Poledňákové skvělí. On sama prý jako žena nepocítila, že by se k ní místní muži chovali nadřazeně. „Já jsem se s tím skutečně nesetkala. Chovali se ke mně vždy přátelsky.“


Líbáš jako ďábelTo herci si užili na place i mimo něj. „Těch pět nočních natáčení za sebou bylo náročných. Točili jsme třeba od pěti večer do pěti do rána a někdy už jsme měly s Evou Holubovou záchvaty smíchu úplně ze všeho,“ svěřila se Kamila Magálová, představitelka Heleny, jedné z hlavních rolí. Jejího milence hraje Oldřich Kaiser (František), který vypadal na tiskové konferenci velmi dobře a všechny skvěle bavil.


Ve filmu si zahraje dost akčních scén, které nakonec všechny absolvoval sám, i když byly občas nebezpečné. „Měl jsem za sebe kaskadéra, ale Marii se to tam v jedné scéně nezdálo, tak řekla, ať to zkusím, tak jsem to odehrál sám a kaskadér se jen díval. Ptal se mě pak, jak je to s kaskadéry u nás. Já mu říkám, že akční scény točí herci a kaskadéři končí v dabingu,“ usmál se Kaiser.


Líbáš jako ďábelTen také obdivoval Poledňákovou, jak měla po celou dobu natáčení spoustu energie, zatímco herci byli často vyčerpaní. „Až jsem jí podezříval, že v něčem jede,“ komentoval to zkušený herec a vzápětí se mu dostalo odpovědi. „Já to mohla vydržet proto, že jsem v hotelu bydlela v jiném křídle. Až po natáčení jsem se totiž dozvěděla, že herci tam v noci popíjeli a pařili, tak aby pak nebyli unavení,“ vrátila s úsměvem stejnou mincí poznámku režisérka.


Zajímavou zkušenost zažila také Tereza Kostková, která do Maroka létala vždy jen na skok kvůli dalším závazkům v Čechách. „Já tam létala na otočku a jednou jsme málem s Evou nestihly v Madridu letadlo, takže jsem si užila dost akce při cestování, jenže tam to nikdo netočil,“ dodala Kostková.

 


 



Text: Pavel Urban
Foto: Falcon





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání