Votvírák zahájil letní festivalovou sezónu

festival votvírakAni pátek třináctého nemohl pokazit otevření festivalové sezóny. Tu tradičně zahájil Votvírák na letišti v Milovicích a my nemohli chybět. Na Votvírák jsme tentokrát vyrazili doslova na otočku. I tak to ale jako každý rok stálo za to. Už krátce po poledni jsme stepovali před branami a čekali, kdy nás pořadatelé vpustí dovnitř, užít si první letní festival. Jasně, že už jich letos máme pár za sebou, ale Votvírák je a vždy bude léto plné festivalové pohody zahajovat.


Nedočkavostí jsme prošli stanové městečko několikrát tam a zpátky, zhodnotili, kdo urval nejlepší flek, přivítali se se známými tvářemi a pak byli konečně vpuštěni do centra všeho dění, ještě téměř vylidněného prostranství festivalu. Než se rozezněly první tóny, stihli jsme okouknout areál, slupnout oběd, pořídit selfie, nadšeně se rozplývat nad novým oblečením hostesek od Jaggermeistera a spálit si nohy i přesto, že počasí nebylo vyloženě letní.

Ale pak už se konečně rozezněla hlavní stage, kde do toho praštili Ice Scream, následovaní kapelou Lola Běží a Adamem Mišíkem. Na Staropamen stagi se mezitím vystřídali The Clippers a Krucipusk, po nichž se konečně začalo tvořit pořádné publikum díky Vypsané fixe. V půl páté začala hrát i Óčko Hip Hop Stage.

 

votvírák


My se tentokrát však drželi převážně u Kofola Central Stage a užili si oblíbenou klasiku v podání Sto Zvířat, No Name nebo Mandrage. V kotli jsme schytali pár ran do hlavy, břicha i nohou upatlaných od rozlitých piv, posteskli si nad tím, jak rychle to zase uteklo, prodrali se areálem nacpaným k prasknutí a vydali se plni dojmů zpátky do Prahy.

Votvírák opět nezklamal. Přesto, že je to festival ryze českých a slovenský kapel, každoročně se na něj sjíždí pěkná řádka návštěvníků, kteří mu dodávají naprosto úžasnou atmosféru. K tomu všemu má perfektně vyřešené zázemí, od stanového městečka, které jsme sice letos nevyužili, až po stánky s občerstvením, kde si zdaleka nemusíte dávat jen klobásu s hořčicí. Nechyběly ani dnes už neodmyslitelné pouťové atrakce, na nichž se řádilo dlouho do noci. Malý zádrhel nás čekal jen u vchodu do areálu, kde se k večeru začal tvořit šílený dav a tři průchody se ukázaly jako fakt málo. I tak to ale byl festival se vším všudy.


Text: Tereza Netoličková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání