Festivalový průvodce: Jídlo a pití

kulturní servis pulsSmažáky, hranolky, burgery, nudle, gyros, bramboráky, klobásy. Tak o těch to dnes nebude. Jídlo na festivalu je pro mě ve většině případů tak trochu utrpení. Smažené pokrmy a fast food nejsou zrovna mými oblíbenci. Pokud jste na tom stejně, nebojte, i tak se dá přežít. A s plným žaludkem.


Nejdříve začnu s vlastním jídlem. Pokud hodláte táhnout něco z domova, většinou není problém mít jídlo ve stanovém městečku. Nepočítejte však, že vás s ním pustí do areálu festivalů. Stojí také za to zvážit, jestli má vůbec cenu ho tahat a kolik toho tahat. Opravdu potřebujete desatero sušenek? Na tři dny? Které většinou trávíte mimo stan? Budete tahat bagetu s majonézou, která vám bude ležet ve stanu, na který praží slunce a teplota v něm jde k milionu stupňů?

Možná si říkáte, že na snídani je nějaká ta sušenka ideální. Ok, ale ještě lepší je dojít si do nejbližšího obchodu pro čerstvé voňavé pečivo nebo třeba ovoce Nehledě na to, že si můžete dát přesně to, na co máte chuť.


Stejným způsobem se dá řešit občerstvování celkově, je ale nutné si vždy všechno sníst mimo areál festivalu, což kolikrát není vůbec nepříjemná záležitost zvlášť, když najdete nějaký super místo. Na druhou stranu nějaký ten hamburger si můžete vychutnat i při poslechu své oblíbené kapely. A nemusíte vychytat otvírací dobu, která je třeba během víkendu dost zrádná.

Pokud jde o pití, je to věc, která se jen těžko vychytává nějak dobře. Sama si vždycky po cestě koupím třeba dvě velké petky obyčejné vody do stanu. Nikdy ji netahám už z domova, ale kupuju, co nejblíže festivalu to jde. Ve stanovém městě to nebývá problém, ovšem i malou půllitrovku vám při vstupu do areálu ve většině případů zabaví. Tady máte dvě možnosti. Buď budete každou chvíli běhat do stanu se napít, nebo obětujete nekřesťanský prachy a pořád si budete dokupovat vodu u stánků v areálu.

Pak jsou tu také cisterny s pitnou vodou. Bohužel ty ne vždy fungují. Buď voda prostě dojde, nebo v areálu absolutně chybí, nebo je u nich nekonečná fronta, což je asi nejmenší obtíž. Když ale v areálu jsou a jsou plné, máte v podstatě vystaráno. No a pak jsou tu restaurace a hospody, jste-li poblíž města nebo vesnice.


Text: Tereza Netoličková
Foto: Archiv





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání