Festival Květy z LA prezentuje mladé umělce

literární akademieOd poloviny května proběhne v Praze umělecký festival studentů Literární akademie pod názvem KVĚTY Z LA. V týdnu od 18. do 23. 5. se tak můžete na vybraných místech zúčastnit programu, na jehož přípravě se podíleli studenti i pedagogové Literární akademie. Akce zahrnuje výstavy, čtení, ale také koncert nebo třeba filmové projekce. Na většinu akcí je vstup zdarma.


Vysoká škola již tradičně ukončuje akademický rok studentským festivalem. Velkou část programu tvoří prezentace autorských děl samotných studentů školy. Festival zahájila v neděli vernisáž výstavy kaligramů „Koťátko honí myš“. V dalších dnech byly zahájeny další dvě výstavy – „Fotografové v rozkvětu“ a „Watch the Watches“. Tyto expozice si mohou návštěvníci prohlédnout po celou dobu trvání festivalu. Mimoto se můžete těšit na diskusní pořady: Co nevíte o Hajajovi aneb Rozhlasové pohádky z pera mladé generace, Večery pod letlampou, Ty druhé nebo Rozhovory se studenty: Tentokrát na živo.

 

literární akademie


Samozřejmostí jsou autorská i tzv. neautorská čtení. Práce studentů si bude možné poslechnout v literární kavárně FRA, komponovaný pořad věnovaný Karlu Peckovi v Knihovně Václava Havla. V rámci koncertu na podporu projektu Hakuna Matata zazní šansonové písně v podání Markéty Burešové a Petry Bílkové.

Zajímavý program nabídne také akce ZAČÍNÁME! Z kamer a mikrofonů studentů LA. Její součástí bude projekce filmu a poslech rozhlasových pořadů. Na festival zve i rektor školy, doc. Mgr. Petr Kaňka: „Festival z LA je ukázkou kreativní práce studentů i pedagogů naší školy. Na programu jsou díla spisovatelů, audiovizuálních a rozhlasových tvůrců. A to vše navíc na atraktivních místech Prahy. Vyberte si a přijďte mezi nás. Těším se na setkání s vámi. Nebudete litovat.“


Text: Alena Horáčková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání