Literární aktovky z Literární akademie zavítají do Ypsilonky

Květy z LASoukromá vysoká škola Josefa Škvoreckého končí letošní školní rok festivalem Květy z LA, který potrvá až do 20. května. Na programu je veřejné čtení na parníku a ve vybraných literárních kavárnách, moderovaná diskuse v rámci veletrhu Svět knihy a divadelní představení, která se odehrají ve Studiu Ypsilon. Přijďte se podívat na příchod nových spisovatelů, tvůrců, umělců a herců.


Festival Květy z LA nabídne řadu příležitostí, jak si příjemně odpočinout, dozvědět se něco nového a kdo ví, třeba se setkáte s osobností, kterou budete už za pár let důvěrně znát z televizních obrazovek a divadelního jeviště.

Květy z LAVe středu 16. května se na parníku Praha uskuteční čtení studentů tvůrčího psaní vedených spisovatelkou Radkou Denemarkovou. V rámci veletrhu Svět knihy, který můžete navštívit od 17. do 20. května, budou probíhat moderované diskuse pedagogů Literární akademie a jejich hostů. Ve vybraných literárních kavárnách po celé Praze můžete navštívit i další veřejná čtení studentů ze Soukromého vysoké školy Josefa Škvoreckého. Všechny akce jsou veřejně přístupné zdarma, kromě diskusí v rámci veletrhu Svět knihy.

Vrcholem festivalu Květy z LA bude divadelní představení Literární aktovky aneb Šest školních brašen plných divadla. Premiéra se uskuteční 12. května ve Studiu Ypsilon. Studenti vám představí šest her od šesti různých autorů: „Půjčku“ Lukáše Valenty, „Dopis na rozloučenou“ Radka Hochmala, „Nezabiješ“ z rukou Evy Koskové, „Rozchod“ Jiřího Váni, „Experimentální léčbu“ Daniela Kubce a „Dům v láhvi“ od Petry Strachon Fingerland.

Dramaturgyní a průvodkyní představením bude spisovatelka, dramatička, scénáristka a kantorka tvůrčího psaní na Literární akademii v jedné osobě Daniela Fischerová. Režie se ujala Věra Slunéčková, zpěvačka, interpretka psaných textů a taktéž jedna z přednášejících na vysoké škole. Na jevišti Ypsilonky ztvární role jednotlivých postav Kristýna Šmejkalová, Kateřina Klepišová, Vladěna Ptáčková, Vojtěch Dlouhý, Ondřej Illnar, Jiří Jelínek, Tomáš Kříkava, Daniel Kubec, René Nekuda a Lukáš Prchal. Premiéra je již téměř vyprodaná, můžete se však přijít podívat na reprízu, jež se uskuteční v sobotu 19. května od 19:30 opět v Ypsilonce. Vstupné je 120 korun.

 



Text: KRIS
Foto: Literární akademie





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Komentáře  

 
#1 Martina 2012-05-14 14:06
Představení Literární aktovky,které jsem měla možnost v sobotu vidět - je skutečně originální,zcel a upřímné a bouřlivé.Všechny příběhy jsou ze života.Nejsou vždy veselé,ale spíše k zamyšlení.Rozhodně musím ocenit odvahu mladých herců,kteří se svých rolí zhostili vskutku odhodlaně.Velké díky rozhodně patří dramaturgyni D.Fischerové a režisérce V.Slunéčkové.
 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání