Chceš být spisovatelem? Pomůže ti kurz tvůrčího psaní

Kurzy tvůrčího psaní

Neočekávejte, že byste takový seminář absolvovali a hned se z vás stal umělec, ale ne každému jde psaní od ruky, byť má v sobě skrytého básnického nebo spisovatelského ducha. A jak se říká, žádný učený z nebe nespadl. Proto je potřeba i v tomto směru rozšiřovat znalosti a objevovat své možnosti a potenciál. Literární akademie Josefa Škvoreckého pořádá různé kurzy tvůrčího psaní pro veřejnost. Navštivte je.


Není důležité, zda je vám patnáct nebo šedesát, kurzy tvůrčího psaní jsou určeny široké veřejnosti. Svou roli nehraje věk ani dosažené vzdělání, ale chuť a touha naučit se něčemu novému. Bylo by pro vás časově náročné, nebo třeba kvůli práci nemožné, docházet na pravidelný kurz v průběhu roku? Pak zkuste víkendové či týdenní lekce. Prozradíme vám, jaké akce můžete navštívit v průběhu příštích tří měsíců.

O víkendu 26.–27. května se uskuteční přednáška na téma „Postava a dialog“. Proč je to pro spisovatele podstatné? Postava je základem všech literárních textů, ať je kladná nebo záporná. Naučíte se jak nápad, který nosíte v hlavě, přenést na papír a vdechnout vašemu hrdinovi či hrdince duši. Každá postava musí být promyšlená a propracovaná. Můžete samozřejmě zkusit metodu „piš, co tě napadne“, ale pak můžete jednoduše zjistit, že si některé věci protiřečí. Semináře začínají vždy od 9 hodin, v sobotu končí v 17:00 a v neděli v 16:00.

Kurzy tvůrčího psaníVelký praktický kurz tvůrčího psaní" se uskuteční v týdnu od 4. do 8. června, program bude trvat vždy od 9 do 13 hodin. Tyto lekce nabízí originální koncept zaměřený především na praktickou část psaní. Během kreativních cvičení si účastník vyzkouší různé přístupy k tvorbě, vytváření postav, psaní dialogů a monologů, co se musí dodržovat při vytváření struktury příběhu a mnoho dalších zajímavostí. Pokud se chcete přihlásit, neotálejte dlouho. Kapacita je omezena a zájem velký.

Začátky a konce příběhů mohou být pěkný oříšek. Pokud jim chcete přijít na kloub, navštivte víkendový kurz „Začátky a konce“ ve dnech 16.–17. června. Začíná s úderem 9. hodiny, v sobotu končí v 17:00 a v neděli v 16:00. Dozvíte se více o kouzlu začátků a konců. Vždyť právě ty jsou de facto nejdůležitější částí každého příběhu – rozhodují o tom, zda bude číst čtenář dál a na závěr odhalí, jestli byl jeho zážitek z četby výjimečný či nikoli.

Poslední kurz, na který vás pozveme, se jmenuje „Příběh“. Můžete ho navštívit od 9. do 13. července v časovém rozmezí 9–13 hodin. V tomto semináři budou probíhat různé diskuse a krátká kreativní cvičení na hledání vlastního autorského hlasu. Cítit se jistý a mít dobře zvolené tempo je pro spisovatele velmi důležité. Druhá část programu bude věnována řemeslu – stavbě příběhu a jeho nejdůležitějším částem, jako je úvod, postavy, dialog, zápletka či vyvrcholení. Dále se seznámíte se základním procesem publikace a tvorby rukopisu.

Uvedené kurzy vede na Literární akademii René Nekuda. Pracoval několik let jako novinář a věnuje se také tvorbě povídek a psaní divadelních her. Rád cestuje po celém světě, o čemž pak připravuje další zajímavé přednášky. Od roku 2011 profesionálně vyučuje tvůrčí psaní na soukromé vysoké škola Josefa Škvoreckého. Jeho nejoblíbenějším autorem je Oscar Wilde. Netají se také tím, že se nedívá na hororové filmy a bojí se létání.

Pokud se chcete na některý z kurzů přihlásit, napište email na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , nebo vyplňte kontaktní formulář na internetových stránkách www.renenekuda.cz, kde se dozvíte další zajímavé informace.



Text: KRIS
Foto: www.renenekuda.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání