420PEOPLE energicky vtančí do nové sezóny. Repríza Mirage už 9. 9.!

420peopleV září a říjnu špičkový taneční soubor 420PEOPLE absolvuje několik vystoupení na tuzemských scénách, včetně očekávané premiéry inscenace Peklo - Dantovské variace, inspirované Božskou komedií Dante Alighieriho. Diváci se tak mohou těšit na vzrušující setkání s extratřídou současného tance.


První vlastní celovečerní představení 420PEOPLE nazvané Mirage se na Novou scénu Národního divadla vrátí 9. 9. a v další repríze 23. 10. Mimořádně vydařená, diváky i kritikou vysoce hodnocená inscenace se pohybuje na hranici komedie a otázek, které jdou pod kůži. Například, je představení spíše psychoterapií nebo kopírováním a vkládáním našich vlastních myšlenek? Choreograf, tanečník a umělecký šéf 420PEOPLE Václav Kuneš se inspiroval oblíbenými stand up komediemi a na jeviště přivedl hned sedm výtečných tanečnic a tanečníků (Šárka Bočková, Jussi Nousiainen, Nataša Novotná, Ombline Noyer, Milan Odstrčil, Štěpán Pechar, Alexandr Volný).

Poprvé se 420PEOPLE představí v Experimentálním prostoru NoD v Dlouhé ulici v centru Prahy. Pozoruhodné představení Peklo - Dantovské variace je vzrušujícím spojením tance a činohry, výsledkem spolupráce protagonistů 420PEOPLE Nataši Novotné a Václava Kuneše, režiséra Jana Nebeského, herce Davida Prachaře, scenáristky a herečky Lucie Trmíkové. Tragikomické podobenství o souboji se smutkem, nudou a leností, které se vkrádají do lidského života po uplynutí jeho první poloviny, bude mít premiéry 29. a 30. 9. ve 20.00. Reprízy jsou na programu 27. 10., 24. 11. a 4. 12. Herecké mistrovství, prvotřídní taneční výkony v osobité choreografii, nevšedně pojatý klasický námět, genius loci výjimečného místa... Peklo - Dantovské variace slibuje mimořádný divácký zážitek! Vstupenky v cenách 300 Kč / 200 Kč pro studenty a ZTP jsou v předprodeji v síti GoOut. Představení vzniká v koprodukční spolupráci 420PEOPLE, Experimentálního prostoru NoD a Jedl o.s. Partnerem inscenace je Činohra Divadla F. X. Šaldy a Národní divadlo.

 

420people


A na závěr malá zimní ochutnávka. Velkou výzvou a dalším „poprvé“ v historii 420PEOPLE a vlastně i tuzemské taneční scény bude premiéra „šitá na míru“ tomuto prestižnímu souboru externí choreografkou – známou inovátorkou Ann Van den Broek. Hvězda belgické divadelní scény, mimo jiné držitelka nejprestižnější holandské taneční ceny Zwaan 2008 za choreografii Co(te)lette, proslula schopností jít až „na dřeň" pohybu a emocí. Jak dopadne její setkání s 420PEOPLE, bude k vidění 14. a 15. 12. v Divadle Archa.

Co je to 420PEOPLE?

Prestižní taneční soubor, který na přelomu let 2006/2007 založili Václav Kuneš a Nataša Novotná – bývalí dlouholetí členové Nederlands Dans Theater Jiřího Kyliána. Ve spolupráci s umělci z různých oborů naplňují svou uměleckou vizi a produkují tvorbu s pomyslnou značkou Made by Czechs, soubor 420PEOPLE je však zároveň organickou součástí mezinárodní tvůrčí scény. Soubor se se těší podpoře Ministerstva kultury ČR a Hlavního města Prahy, od roku 2009 pak také významné podpoře Nadace BNP Paribas.


Text: Markéta Faustová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání