Spisovatelka Táňa Keleová-Vasilková zná lék na smutek

lék na smutekV centru Prahy proběhl křest knihy Lék na smutek od slovenské autorky Táni Keleové-Vasilkové. V rodné zemi již publikovala 27 společenských románů a prodala přes milion výtisků. Kmotrem této novinky se stal herec Petr Rychlý.


Hlavní hrdince Marice se hroutí život před očima. Manžel jí umírá na rakovinu a syn zemře na dědičnou chorobu jater. Ale v jejím jádru stále dýchá naděje, že se jí smůla přestane lepit na paty. „Nejsem pesimista, proto věřím, že stejně jako v mých knihách, i v životě všechno dobře skočí,“ řekla Keleová-Vasilková. Autorka také dodala, že své soukromí se snaží střežit, a proto se v příběhu řeší hlavně problémy hrdinky.

Herec Petr Rychlý má díky své roli primáře Mázla v seriálu Ordinace v Růžové zahradě k tématice velmi blízko, ale ne jen proto se stal kmotrem knihy. „Na Tániných knihách mě baví hlavně objímající optimismus. Bohužel, mně na četbu knih mnoho času nezbývá, jelikož musím pročítat scénáře.“

lék na smutekKřtilo se šampaňským a po slavnostním přiťuknutí autorka a Petr Rychlý rozdávali autogramy, na které si ve frontě počkalo několik desítek fanoušků. V Bratislavě tentýž den vyšel i nový román s názvem Julinkina pekáreň, v níž autorka popisuje různé podoby lásky.

Táně Keleové-Vasilkové je čtyřicet let. Vystudovala žurnalistiku na filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě a od roku 1994 je spisovatelkou na volné noze. Těší se z úspěchu a že má stále dobré nápady, na kterých pracuje kromě víkendů a dvou letních měsíců neustále.

„Jsem zvyklá sedět doma spolu s knihami a kontakt se společností mě spíše vyvede z rovnováhy. Lítat po celém Československu... A kdo bude psát další knihy?“ pronesla s úsměvem na rtech. Také zavzpomínala na těžké začátky, kdy byla těhotná, mladá a jak nakladatelství nechtěla přijmout její první rukopis. „Nejspíš si o mně mysleli, že jsem úplně šílená.“

 



Text: Martin Hrnčíř
Foto: Oficiální foto publikace





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání