Prožijte letní noc s Marilyn Monroe

marylin monroeMimořádná prázdninová akce Letní noci s Marilyn je od 15. srpna do 1. září připravena pro návštěvníky unikátní světové putovní výstavy Marilyn, instalované do 20. září v reprezentativních prostorách Jízdárny Pražského hradu.


Letní noci s Marilyn prodlouží otevírací dobu výstavy od pondělí do čtvrtka do 22 hodin, v pátek, sobotu a neděli dokonce až do půlnoci. Návštěvníci, kteří si zakoupí vstupenku po 20. hodině, dostanou druhou zdarma! Navíc vždy ve 20.00 jsou zdarma k platnému lístku připraveny zasvěcené komentované prohlídky, jež přibližují rozporuplný život módní ikony a hollywoodské star Marilyn Monroe, která však uvnitř zůstávala osamělou Normou Jeane Mortenson.

Jedinečný zážitek završí projekce tří digitálně zremastrovaných filmů s Marilyn Monroe v hlavní roli: Někdo to rád horké, Páni mají radši blondýnky a Slaměný vdovec, které jsou na programu každý den od 21.00 hodin v zahradách Pražského hradu. Přesný program najdete na www.marilynprague.cz. Pozornému divákovi určitě neunikne, že mezi  30 páry bot a téměř 50 modely z hereččina šatníku, které jsou na výstavě Marilyn k vidění, nechybí ani ty, jež oblékla právě v těchto slavných snímcích.

marylin monroe


Výstavu pořádá společnost Armentano ve spolupráci se Správou Pražského hradu a Museo Salvatore Ferragamo. Praha je po Florencii teprve druhým městem, kde si veřejnost může prohlédnout nejucelenější kolekci kostýmů a bot z filmů i z osobního života Marilyn Monroe, známé i dosud nepublikované fotografie, úryvky z jejích deníků, poezie a ukázky z filmů.

Výstavu koncepčně doplňují díla slavných autorů zobrazující ideál ženské krásy, pocházející z různých období – od klasiky až po současnost, která v daném kontextu působí jako předlohy pro nejslavnější pózy Marylin Monroe. Zastoupeni jsou například Antonio Canova, Yves Klein nebo Andy Warhol. Expozici, připravenou v loňském roce kurátory italského muzea Salvatore Ferragamo, provází reprezentativní katalog. Vstupné je 240 Kč, snížené pak za 120 Kč.



Text: Aliti
Foto: 2media.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání