První souhrnná vernisáž Pavla Brunclíka DIVERSE

Pavel BrunclíkUž od června probíhá v Obecním domě v Praze výstava fotografií Pavla Brunclíka. Jeho tvorba zahrnuje čtyři tematické okruhy, kterým se věnuje celý život: Cizí žena, Krajiny, Geometrie nahoty a Portrét. K vidění budou až do konce září.


Fotograf a cestovatel Pavel Brunclík pořádá svou první souhrnnou výstavu, kterou doprovodí 19. září od 17 hodin svým vlastním výkladem. Podmanivost přírody, krásné ženy a symetrie lidského těla se staly základní náplni celé vernisáže. Emotivní přehlídka děl s názvem DIVERSE v sobě kloubí dvě vášně- umění a ženy.  Představí se ve čtyřech tematických okruzích.

Pavel BrunclíkNejvytrvaleji se autor věnuje Krajinám, které zachycuje v jejich nekonečných proměnách z nejrůznějších úhlů pohledu. Svá díla rád vystavuje kontrastům detailních záběrů a celkovému pohledu.

Lidské tělo se pro absolventa Matematicko-fyzikální fakulty UK stalo zdrojem symetrie a dokonalosti v pohybu. Geometrie nahoty vás v černobílém efektu upoutá extrémní vyvážeností a proporcemi těla v napětí i křeči. Baletní kreace a celková kompozice vytváří dojem momentek, přestože osvětlení a aranžmá hrají bezchybně svou úlohu.

Skryté tajemství žen se snaží vtisknout aktům v části nazvané Cizí žena. Smyslnost něžného pokolení, jejich touhy i hříšnost celé bytosti. Pozadí fotografií doprovází, či naopak kontrastuje, a dává tak vyniknout ženské podmanivosti a přednostem. Některé nahoty navazují na jakýsi pokračující příběh, jiné ukazují všední i nevšední situace.

Pavel BrunclíkPosledním okruhem jsou Portréty. V letech 2009-2011 vytvořil Brunclík soubor 46 Čechů, který obsahuje osobnosti z nejrůznějších oborů. Jiří Menzel, Václav Havel,  Jan Tříska nebo Ludvík Vaculík jsou zachyceni ve svých typických gestech, výrazech i prostředí.

Výstava bude otevřena do 30. září 2012. Cena plného vstupného je 190 Kč s možností sníženého pro studenty a seniory za 100 Kč. Rodinné vstupné zakoupíte za 420 korun. Podrobnější informace o vstupenkách a vernisáži naleznete na prodejním místě Kulturního a informačního střediska Obecního domu.

 



Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání