Objevte novinku – CD s Rapem proti kriminalitě

rapem proti kriminalitěOriginální album vyšlo s podporou programu Mládež v akci v rámci realizace projektu „Cesta k městu II“. Na CD se objevuje 14 tracků, které popisuji příběhy ze života, dění kolem nás v karvinském regionu a také nabádá k tomu, jak se postavit ke kriminalitě. Každý track na desce prošel svou vlastní cestou při tvorbě, ať už jde o hudbu či text. Celé album nakonec sestavil dohromady producent a rapper Pavel Baar.


Distribuce uvedeného CD nebude nijak zpoplatněna a je zdarma pro všechny se zájmem poslechnout si názory mladých talentovaných lidi, kterým není lhostejný osud lidí, zejména mládeže. Na albu se podíleli také další rappeři – RUman, Mikec a Lukrecius Chang.

Singl „S rapem proti kriminalitě" (autor Pavel Baar) vypráví příběh o přepadení na ulici (Elpaso), který končí velkou bitvou na ulici a tzv. loupežným přepadením. RUman rapuje o záškoláctví a o školácích, kteří ignorují školu a vzdělání vůbec. Raději vytvářejí falešné omluvenky, odmítají psát domácí úkoly a i jinak bojkotují školu.

rapem proti kriminalitě

Další rapper odkazuje na úskalí porušování Obecně závazných vyhlášek a nařízení mladistvými, především pak popíjením alkoholu (ke všemu  na veřejnosti), následně pak přichází logické potrestání ze stany městské policie, odvoz domů a zloba ze strany rodičů. Mikec upozorňuje na nejzávažnější problém mládeže – drogy, jejich zneužívání a velmi špatných následcích tohoto jednání. Mottem jeho skladby je: „Spadneš do toho a návrat zpět do reality není lehký, kámoši tě tahají a ty se necháš zblbnout“. Apeluje na všechny mladé lidi! Lukrecius Chang má pak na svědomí především chytlavý refrén: „S rapem proti kriminalitě máš ten pocit, že poučuji tě, ale můj cíl je, chránit tě a s prevencí rád seznámím tě“, což je zároveň ústřední a hlavní myšlenka celého cd potažmo stejnojmenné akce.



 



Text: Luda

Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání