Warning: array_multisort() [function.array-multisort]: Argument #1 is expected to be an array or a sort flag in /domains1/gh401900/public/www_root/plugins/content/ppgallery.php on line 126

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /domains1/gh401900/public/www_root/plugins/content/ppgallery.php on line 127

One Republic ovládli O2 arénu

one republicPo úspěšném únorovém představení desky Native, se One Republic vrátili do Prahy. Tentokrát vyměnili holešovickou Inchebu za větší O2 arénu a to se rozhodně vyplatilo. Přesto, že koncert nebyl vyprodaný, početná fanouškovská základna opticky zaplnila veškeré prostory. Diváky na začátku rozehřála kapela Kongos. Během večera zazněla také skladba od Beatles Come Together nebo What a wonderful world Louise Armstronga.


Že mají One Republic a zejména frontman Ryan Tedder nesporný čich na hity, o tom už své fanoušky přesvědčili mnohokrát. Tentokrát však ukázali, že mají také výborný vkus na vybírání kapel, které jim předskakují na koncertech. Skupina vsadila na čtyři bratry z Jihoafrické republiky jménem Kongos a nemohla si zvolit lépe.

Chytlavé rytmy a dobře zapamatovatelné texty Dylana, Daniela, Jesseho a Johnnyho Kongose si publikum zamilovalo snad od první chvíle. Kromě písniček „Come with me now“ nebo „I want to know“, při které zpívala celá hala, je třeba ocenit také dochvilnost a pokoru vycházejících talentů. Kongos představili písničky z alba Lunatic, zahráli ale také svou verzi písně „Come Together“ v odvážné aranži s rapujícími pasážemi, se kterou sklidili velký úspěch.

Sebevědomí One Republic nechybí. Desku Native tak 14. listopadu představili českému publiku již podruhé. Tentokrát ve větších prostorách, ale se stejnou show jako při únorové zastávce. Nezdálo se ale, že by to komukoli v aréně vadilo. Fanoušci si přišli vychutnat staré hity i písničky z nejnovějšího alba.

one republicRyan Tedder má Prahu zřejmě opravdu rád. Při minulé zastávce řekl, že je pro něj krásnější než Paříž, tentokrát vyprávěl, že poprvé navštívil hlavní město v 15 letech a od té doby se sem rád vrací. Ze starších úspěšných písní zahráli One Republic například „Stop and Stare“, „All the right moves“, při kterých je doprovázel kontrabas.

Z novějších hitů zahráli singl „Love Runs Out“, „I lived“, „If I lose mysem“ či „Counting Stars“ při které tančila a zpívala celá hala. Stejně jako při přídavku. Jakmile totiž zmizeli členové kapely do backstage strhl se v hale hlasitý potlesk a pískot, který během doby neutichal, naopak stále nabíral na síle. Když se pak kapela znovu objevila na scéně, celé tribuny fanoušků byly na nohou.

Skladbu „Apologize“ zahrál Tedder tradičně u piana s kamerou snímající detail jeho obličeje a rukou. Překvapením však bylo, když se pustil do zpěvu notoricky známé písně „What a Wonderful World“ od Louise Armstronga, stejně jako při songu „Something I need“ pomáhala frontmanovi se zpěvem celá hala příjemně naladěných fanoušků. One Republic dokázali, že se řadí mezi úspěšné hit makery právem.

 






Text:
Foto:





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání