CD tipy: Poslechněte zdarma, pak kupujte

Červencové CD tipy jsou od nás takovým malým dárečkem. Novou desku „Electric“ od legendárních Pet Shop Boys i sólovku herečky a zpěvačky Bereniky Kohoutové „Berenika Meets Jazz“ si můžeš poslechnout kompletní zcela zdarma. Novinku rappera Jay-Zho „Magna Carta... Holy Grail“ si snad ani dlouze testovat nemusíš, to je zkrátka klasika s mnoha hvězdnými hosty.


Pet Shop BoysBritské duo Neil Francis Tennant a Christopher Sean Lowe, které každý zná už přes třicet let pod názvem Pet Shop Boys, přichází už se svou dvanáctou studiovou desku „Electric“. Ta vychází jen rok po albu „Elysium“. Na novince najdeš devět převážně tanečních písniček se stopáží o téměř padesáti minutách a pánové jí vydali pod svým labelem x2. K poslechu je i předělávka skladby Bruce Springsteena z roku 1997 „The Last To Die“ či píseň „Thursday“, na níž duo spolupracovalo s rapperem Examplem. O produkci se vedle Neila a Chrise postaral také známý Stuart Price, jenž už s Pet Shop Boys připravoval show pro velkou šňůru. Právě na onom turné, které kapela jede, jste je na začátku července mohli vidět také v Karlových Varech. Celé album „Electric“ si můžeš poslechnout prostřednictvím služby Rdio, která už je i na českém trhu a na prvních čtrnáct dní na zkoušku zdarma.

Jay ZTřiačtyřicetiletý Shawn Carter je léta považován za krále amerického hip hopu. Mnohokrát oceněný rapper vydává svou další sólovku jen několik týdnů po Kanye Westovi, s nímž před dvěma lety připravil výtečné album „Watch The Throne“. Jay-Z pojmenoval svou novinku „Magna Carta... Holy Grail“ a v téměř hodinové nahrávce lze najít šestnáct stop. Díky svému postavení si Jigga mohl dovolit pozvat na svou nahrávku řadu hvězdných hostů. Na mikrofonu pomohli třeba manželka Beyoncé, Nas, Justin Timberlake, Frank Ocean či Rick Ross. Na produkci se podíleli například Kanye West, Timbaland či Pharrell Williams. Navíc si hvězdy dovolily vypůjčit dva samply od jiných hudebních legend, a sice z hitů „Smells Like Teen Spirit“ od Nirvany a „Losing My Religion“ od R.E.M. Hlavní protagonista na desce „Magna Carta... Holy Grail“ pracoval dva roky a fanoušci se můžou těšit na jeho tradiční styl. Celý říjen bude hrát Jay-Z v Evropě, tak pokud ho chceš vidět naživo, neváhej.

Berenika KohoutováZ české kotliny jsme tentokrát vybrali sólové album dvaadvacetileté herečky a zpěvačky Bereniky Kohoutové. Deska, na které se výrazně podílel zasloužilý jazzman Emil Viklický, nese název „Berenika Meets Jazz“. Mladá interpretka jí dotočila ve druhé polovině dubna a do světa novinku pouští v těchto dnech.  S Viklickým už Berenika spolupracovala na projektu Femme Plastique a nyní vytáhla své texty také na tuto desku líznutou jazzem i popem. Dívka, která je známa spíše z filmů a seriálů, má však bohatou pěveckou minulost v Bambini di Praga, Dismanově rozhlasovém souboru, ale i se ska kapelou DiscoBalls. Nyní své zkušenosti zužitkovala na zmíněném albu, které má dvanáct stop a zhruba jednačtyřicet minut. V písni Jiřího Suchého „Je nebezpečné dotýkat se hvězd“ zpívá s Berenikou v duetu také Vojta Dyk. Velmi odvážné jsou i fotky na přebalu alba, které si celé můžeš poslechnout zcela zdarma ještě několik dní na stránkách www.supraphonline.cz.

 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto interpretů





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání