Máte mlsný jazýček, ale žádný nápad, co byste si mohli doma uvařit? Vyzkoušejte domácí paštičku z vepřových jater, voňavou pochoutku nejen pro labužníky. Její příprava je velmi snadná, a nakonec můžete mít příjemné pohoštění nejen pro sebe, ale třeba i pro nečekanou návštěvu.
Ingredience:
400 g vepřových jater
50 g slaniny Karlova koruna
50 g másla
1 ks cibule
125 ml smetany
1 lžíce koňaku
paštikové koření
sůl
Postup:
1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a vyškvaříme na pánvi.
2. Přidáme na jemno nakrájenou cibulu, necháme zpěnit. Následně přidáme játra pokrájená na malé plátky a společně dusíme.
3. Vzniklou směs propasírujeme sítem nebo rozmixujeme. Dle chuti osolíme a okořeníme, přidáme koňak, smetanu a máslo a dobře promícháme.
4. Směsí naplníme formu a necháme v lednici nejlépe přes noc ztuhnout a uležet.
Text: Penny Market
Foto: Penny Market
- Recept na filátka ze pstruha s mandlovou krustou a soutěž o poukázky na nákup
- Anglika se vrátila na prkna Divadla Broadway po 9 letech
- Držte si čelovky, v Praze a Brně odstartuje Noční běh pro Světlušku
- Hudební festival Hrady CZ startuje na Točníku jubilejní letní tour k 10. ročníku
- Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní bude již tento pátek a sobotu