Prožij s Nazareth Nekonečný rockový mejdan

nazarethPo úspěšné komedii Probudím se včera a animovaném filmu Čtyřlístek ve službách krále servíruje divákům režisér Miloslav Šmídmajer své další dílo, tentokrát však z rockového soudku. Už 16. května začnou kina promítat první český dokument o legendární zahraniční kapele, jejíž hity zná celý svět, nazvaný Nazareth – Nekonečný rockový mejdan.


Hity jako „Love Hurts“, „Dream On“ nebo „Hair of the Dog“ proslavily skotskou partičku takřka po celém světě. V 70. letech měla výsadní postavení v žebříčcích hitparád stejně jako Rolling Stones, Sweet, Deep Purple, Led Zeppelin nebo Genesis. Zní až neuvěřitelně, že se zakládající členové Dan McCafferty a Pete Agnew znají již od školních let a v jedné kapele spolu hrají přes 40 let.

 

Vídeň. Střední škola. Ve třídě zní nový hit „Radio“ a studenti se učí angličtinu právě na písních Nazareth. Učitel patří totiž mezi letité  fanoušky této skupiny, účastnil se také mnoha z jejich turné. Na vídeňský koncert, kde hrají s Uriah Heep, bere i své studenty. Vstupujeme tak do zákulisí tour po Rakousku, Slovensku a Česku s jedinečnou atmosférou živých koncertů,  průhledů do jejich zákulisí, do zkušebny při nahrávání desky „Big Dogz“ a do soukromí členů kapely, hlavně Peta Agnewa a Dana McCaffertyho. Unikátní záběry zachycují muzikanty při situacích, k nimž se ani nejzarytější fanoušci neměli šanci dostat.

nazareth


Tak lze alespoň ve zkratce nastínit dokument Miloslava Šmídmajera, který se snaží nahlédnout do zákulisí rockové legendy. Odhaluje kořeny její dlouhověkosti i v čem tkví věrná přízeň fanoušků. Ojedinělé záběry byly natočeny během cest a vystoupení kapely v Česku, Skotsku či Rakousku. Filmový štáb provázel Nazareth na jejich loňském turné na jevišti, pod ním i v zákulisí. Atmosféře dodají šmrnc také rozhovory s fanoušky, o které je snímek obohacen. Pro skalní příznivce je Nazareth mnohem víc než jen skupina, je to jejich životní styl. Devadesátiminutový dokument bude mít premiéru 16. května 2013.



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Bio Illusion





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání