Nazareth se objeví na filmovém plátně

NazarethDo kin putuje opravdová rocková lahůdka. První dokument o kapele Nazareth s podtitulem Nekonečný rockový mejdan vstoupí na filmová plátna už 27. září 2012.


Fanoušci opravdové rockové muziky nemusí zoufat z konce prázdnin. Naopak, mají se opravdu na co těšit. V září přichází do kin jedinečný dokument o legendární skupině Nazareth, jejíž hity znají všichni napříč generacemi. A co víc, dokument vzniká pod taktovkou českých tvůrců, kteří dají divákům nahlédnout do kuchyně rockové legendy.

NazarethMiloslav Šmídmajer se svou láskou ke skupině Nazareth pyšní už od mládí, tenkrát byl ochotný kvůli novému LP jet ke kamarádovi klidně přes celé město. Rozhodl se proto, že kapelu, která se v sedmdesátých letech řadila mezi největší hudební špičku, stejně jako Rolling Stones, Deep Purple, Led Zeppelin a Genesis, natočí.

Dokument nahlíží do zákulisí kapely a odhaluje i jedinečné soukromé záběry očima členů skupiny, především Jimmyho Morrisona jako kameramana zákulisí ukrajinského turné. Spolu s Nazareth odhaluje Miloslav Šmídmajer jejich kořeny, dlouhověkost a především stálou přízeň fanoušků.

Snímek se natáčel v rockovém tempu v Čechách, ve Skotsku či v Rakousku. Během loňského roku filmaři důkladně provázeli členy kapely na jejich turné a pronikli dokonce do nahrávacího studia během natáčení desky Big Dogz.

NazarethFilm je obohacen o zajímavé rozhovory, pohledy a výrazné projevy fanoušků. Divák zjistí, kolik dalších kolegů Nazareth mají, aby vůbec mohli vystoupit na jeviště a pořádně to rozbalit.

Dokument tvoří několik dějových linií. Mimo jiné nahlíží i do čtyřicetiletého fanouškovského zázemí či obsahuje ukázky z loňského koncertu v pražské Lucerně. Velkým lákadlem jsou samozřejmě snímky natočené přímo kapelou a soukromé životy členů, které vedou ve svém rodném Skotsku. Nazareth - Nekonečný rockový mejdan bude mít v kinech premiéru 27. září 2012.

 



 



Text: Tereza Netoličková
Foto: Oficiální foto





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání