Filmové premiéry aneb jaké snímky očekávat v květnu

Chystáš se vyrazit do kina, ale nemáš přehled, co zrovna budou dávat? Kulturní servis Puls připravil pár tipů, kterými se můžeš inspirovat. Hudební dokument o skupině Nazareth, snímek o záhadném muži přezdívaném Velký Gatsby, divoká honička Rychle a zběsile nebo animované pohádky.


Nazareth – Nekonečný rockový mejdan
Na své si tento měsíc přijdou hudební fanoušci, obzvláště pak tací, kteří tíhnou ke skupině Nazareth. Tahle parta se prosadila obzvláště v 70. letech, kdy bodovala v žebříčku hitparád vedle takových jmen jako Rolling Stones, Sweet, Deep Purpe, Led Zeppelin a Genesis. Dokumentární snímek režiséra Miloslava Šmídmajera umožní divákům nahlédnout do zákoutí koncertů, na jeviště během vystoupení i do soukromého života jednotlivých členů. Česká kina nabídnou snímek „Nazareth – Nekonečný rockový mejdan“ od 16. května 2013.

Velký Gatsby ožije v novém podání

Režisér Baz Luhrmann si vzal na mušku známé knižní dílo autora F. Scott Fitzgeralda a přepracoval ho k obrazu svému. V hlavních rolích zazáří taková herecká esa jako Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire, Joel Edgerton nebo Isla Fisher. Ústřední postavou je Nick Carraway, který hledá, jak naplnit svou vizi amerického snu. Usadí se nedaleko domu záhadného Jaye Gatsbyho, velmi často pořádajícího různé večírky. Nick pronikne do světa mimořádných lidí, jejich bohatství, iluzí, lásek i zklamání. Díky tomu dokáže nastavit zrcadlo moderní době a jejím soubojům. Česká premiéra filmu bude 16. května 2013.

Rychle a zběsile se vrací již po šesté

Kdo by to byl čekal, že se akční snímek o rychlých autech dočká již šestého zpracování. V hlavních rolích se tradičně objeví lamači dívčích srdcí – Vin Diesel a Paul Walker. Po jejich boku si zahráli také Dwayne Johnson, Tyrese Gibson, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, Luke Evans, Sung Kang, Gal Gadot nebo Ludacris. Na konci pátého dílu Rychle a zběsile se Dom a Brian radovali z dobře odvedené práce, kdy jeden z mafiánů sídlících v Riu skončil o sto milionů chudší. Od té doby ale musí prchat před zákonem, nyní však mají možnost svůj černý puntík smazat, když pomohou dopadnout další padouchy.

Neuvěřitelná dobrodružství Tada Stonese

Ústřední postavou španělského animovaného filmu je Tad. Pracuje na stavbě a neustále o něčem sní. Shodou okolností je však považován za slavného archeologa, díky čemuž je vyslán na zajímavou expedici do Peru. Na cestu s ním vyráží i jeho věrný kamarád, psík Jeff. Do party k nim ještě přibude neohrožená archeoložka, němý papoušek a lstivý podvodníček. Společně se rozhodnou zachránit bájné Ztracené město Inků před obávanou skupinou lovců pokladů. Zda se jim to povede, můžeš vidět od 9. května 2013 v kinech.

Království lesních strážců
Květen nabídne ještě jednu animovanou pohádku, tentokrát z dílny amerických tvůrců, kteří mají na svém kontě dobře známé filmy jako „Doba ledová“ nebo „Rio“. „Království lesních strážců“ odhalí neobyčejný magický svět, který je běžným smrtelníkům skrytý. Stěžejním bodem příběhu je souboj dobra chránícího přírodu a zla snažícího se o její zkázu. Malá teenagerka se jednoho dne probudí na podivuhodném místě obklopena zelenými mužíčky, kteří ji požádají o pomoc při záchraně světa. Jejich velkou bitvu můžeš sledovat na plátnech kin od 30. května.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto filmových společností





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání