Filmové premiéry aneb vydejte se v létě do kina

Během července a srpna se můžeme těšit na mnoho zajímavých snímků od domácích i zahraničních tvůrců. O tom, co nás čeká v první polovině prázdnin, jste se mohli dočíst v článku Nejzajímavější filmové premiéry v červnu a červenci, na který navážeme. Komedie, drama i pohádky, od každého bude trochu.


Jirka Mádl ztvárnil postavu Adama ve snímku KONFIDENT. Příběh je zasazený do roku 1968, kdy v Československu probíhá vojenská invaze. Hlavní hrdina přijme roli profesionálního agenta zaměřeného na odposlech lidí a shromažďování kompromitujících materiálů proti nim. Ač se mu tato práce zrovna nezamlouvá, pokud chce ochránit svou milou Evu, nemá na výběr. Po čase však zjistí, že i on je tajně sledován. Proč? Náhodou viděl, co neměl a to je teď pro někoho nepříjemná skutečnost. Dále se ve filmu objeví Michaela Majerníková, Jan Budař, Ondřej Vetchý, Arnošt Goldflam nebo Szidi Tobias. Premiéra filmu bude 5. července.

Co se stane, když na malém ostrůvku nedaleko pobřeží Nové Anglie utečou dva dvanáctiletí školáci, sirotek Sam a dobře vychovaná Suzy, neznámo kam? To se dozvíte v komedii režiséra Wese Andersona AŽ VYJDE MĚSÍC. Příběh provází suchý humor a parodie využívající dobových odkazů. Konfrontace zdravého rozumu dětí a pošetilosti dospělých v podání rodičů, skautského vedoucího, šerifa a sociální pracovnice příjemně pobaví. V hlavních rolích uvidíte Bruce Willise, Edwarda Nortona, Billa Murrayho, Jasona Schwartzmana nebo třeba Tildu Swintonovou. V kinech bude snímek od 12. července.

Debutový snímek talentovaného režiséra Bena Zeitlina nazvaný DIVOKÁ STVOŘENÍ JIŽNÍCH KRAJIN je poklonou neohroženému lidu z jižní Louisiany, který houževnatě čelil katastrofě způsobené hurikánem Katrina. Sám tvůrce se do míst vydal na dvouměsíční návštěvu a dle jeho slov se už odtamtud nehnul. Ústřední postavou je šestiletá Hushpuppy žijící v zapomenuté komunitě, která sídlí v bažinatém kraji u mrtvého ramene řeky. Maminka zemřela a otec je divoch věčně pobývající mimo domov. Dívka je odkázána na společnost divoké zvěře a křehké přírody. Snímek doposud sklízel u diváků úspěchy, nechme se překvapit, jak se mu bude dařit na českých plátnech. Premiéra bude 9. srpna.

Posloucháte rock? Pak by vás mohl zajímat snímek ROCK OF AGES, který se v kinech objeví rovněž 9. 8. Režisér Adam Shankman obsadil do hlavních rolí Toma Cruise, Russella Branda, Marry J. Blige, Paula Giamattiho a Catherine Zetu-Jonesovou. Mladí hudebníci, kteří žijí rockem, vyráží do Hollywoodu, aby si splnili svůj velký sen. Sláva však přináší i jistá úskalí.

S dětmi se můžete vydat na animovanou pohádku REBELKA. Hlavní hrdinka Merida se musí postavit tváří v tvář starým tradicím, osudu a nejukrutnější bestii v říši. Statečná lučištnice se však nebezpečí nebojí a vydává se vstříc velkému dobrodružství. Bude muset čelit silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi, ale naděje na úspěch umírá poslední. Premiéra filmu bude 16. srpna.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální stránky interpretů





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Komentáře  

 
#1 Rastislav Tercius Čižmár 2012-06-22 08:38
Milá Kristýna, vďaka za prehľad. :-) Najviac ma zaujal film z histórie Československa Konfident. Zaujímalo by ma či to je podľa skutočnej udalosti, ale aj tak to môže byť pre rôzne generácie podnetné, poznať pozadie vtedajšej doby... Tercius.
 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání