Let´s Dance - ženy mile potěší, muže příliš nenadchne

Lets Dance RevolutionVe čtvrtek 30. srpna přichází do kin čtvrté pokračování taneční série Let’s Dance: Revolution. Příběh se tentokrát odehrává v Miami. Pokud si chcete film pořádně vychutnat, rozhodně využijte projekci ve 3D.  Režisér Scott Speer odvedl dobrou práci. Pokud vezmete svou dívku na rande a vyberete tento film, určitě ji potěšíte.


Sean je hlavním vůdcem tanečního hnutí MOB, které předvádí své kreace vždy na zcela nečekaných místech. Hned na úvod si vyberou rušnou křižovatku. Zastaví uprostřed, všichni vyskáčou z aut a rozjedou svou show. Všude kde to rozbalí, způsobí kolem sebe pořádný rozruch. Kolemjdoucí zůstávají stát v němém úžasu a zapínají své mobily, aby si vše mohli nahrát.

Lets Dance RevolutionMladá tanečnice Emily přijede do Miami s velkým snem – chce tančit na profesionální úrovni. Na plážové párty se seznámí se Seanem. Hned od první chvíle to mezi nimi jiskří nejen na parketu, ale i eroticky. Protančí spolu skoro celou noc, když se náhle Emily kolem sebe rozhlédne a zmizí neznámo kam. Za pár okamžiků se dozvíme, že je to dcera bohatého byzmysmena. Ten má pro ni vymyšlenou perspektivnější budoucnost a rozhodně nechce, aby se věnovala tancování. Do té doby skvělý vztah s otcem tím začíná mít velmi vážné trhliny.

Sean se rozhodne, že zapojí Emily do svého tanečního projektu. Představí ji ostatním tanečníkům, ale raději oba pochopitelně zatají, čí dcera to vlastně je. Brzy mají první společnou akci, která zvedne ze židlí řadu kritiků i fanoušků. Jedna část jim fandí, té druhé se to vůbec nelíbí. Všichni se však potají – kdo jsou a jaký mají vlastně cíl? Oni sami to zatím také nevědí, ale vše změní situace, kdy se dozví, že Emylin otec chce místo kde trénují zbourat a využít k obchodním účelům. K nové stavbě potřebuje vystěhovat tisíce tamních obyvatelů. Skupina se tedy rozhodne, že svým tancem upozorní na celou situaci těch, kteří mají zůstat bez střechy nad hlavou a přijít o své domovy i práci. Konečně mají pořádný smysl svého počínaní. Už to není jenom o tom předvádět se a provokovat.

Závěr je sice totálně přeslazený, ale zároveň bohatý na taneční styly a kreace. Natočit taneční film musí být hodně těžké – je nutné vymyslet dobrou dějovou linii a k tomu ještě taneční scény, které dobře zapadnou. U Let´s Dance: Revolution je velmi dobrým řešením projekce s 3D efekty, neboť si tvůrci mohli pohrát se zajímavými efekty, jako je třeba obyčejný plážový písek. Každého bude určitě fascinovat světélkující vystoupení z výstavy. Tento díl bude mít rozhodně stejně zastánců, jako i kritiků. Nám ženám se bude určitě líbit více. Najdeme v něm to, co máme rády - lásku, hádku, tanec a vášnivé usmíření. Při závěru filmu mě napadlo, že by bylo i v reálném životě moc krásné, kdyby se všechny problémy daly vyřešit tancem. Tančila bych pak od rána až do večera.

 



 



Text: Meggie
Foto: Bontonfilm





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání