Filmové premiéry, které byste v únoru neměli propásnout

Kulturní servis PulsV kinech se v nadcházejícím měsíci objeví dvacet čtyři nových filmů. Na každý týden jsme vybrali jeden nejlepší, který by neměl uniknout vaší pozornosti. Hugo a jeho velký objev má na svém kontě jedenáct nominací na Oscara, v trojrozměrné podobě se vrací legendární Hvězdné války a jejich Epizoda I – Skrytá hrozba. Vojtěch Dyk si od mikrofonu odskočil před kamery ve filmu Signál a Daniel Radcliffe se poprvé objeví jinak, než jako Harry Potter.


Bude Hugo a jeho velký objev oscarovým snímkem?
Kulturní servis PulsHugo Cabret žije v Paříži u vlakového nádraží. Jeho otec zemřel a do péče si ho vzal strýc závislý na alkoholu, který pracuje jako seřizovač nádražních hodin. Hugo je jako každý chlapec zvídavý a po seznámení s prodavačem mechanických hraček a jeho chráněnkou odhalí velké tajemství. To však patří mezi temné zprávy, které ovlivní jeho další život a malý Hugo se je nikdy neměl dozvědět. Ač vypadá příběh možná nenápadně, dostal film Hugo a jeho velký objev už 11 nominací na Oscara – za nejlepší film, režii, kameru, scénář, střih, výpravu, kostýmy, hudbu, zvuk, zvukové efekty a vizuální efekty.

Kulturní servis PulsHvězdným válkám odzvonilo?
Právě naopak! Fanoušci této legendární ságy se mohou radovat. George Lucas sice nechystá nové příběhy o rytířích Jedi, staré díly však získávají novou podobu a rozměr. Od 9. února se Star Wars: Epizoda I – Skrytá hrozba znovu objeví v kinech, tentokrát však ve 3D. A vidět své oblíbené hrdiny, natož pak bitvy o celý vesmír v této podobě bude zajisté opravdu velký zážitek. V hlavních rolích tohoto snímku účinkují Liam Neeson, Ewan McGregor, Natalie Portman, Samuel L. Jackson, Keira Knightley nebo třeba Jake Lloyd.

Z Vojty Dyka a Kryštofa Hádka jsou nerozluční přátelé
Alespoň v novém českém filmu Signál tomu tak bude. Kája a Filos vyrazí na výlet do jedné malebné vesničky, která si žije svým poklidným životem. S jejich příjezdem se však tato idylka radikálně změní. Mladíci hledají nové vhodné místo pro instalaci dalšího mobilního vysílače. Tamní obyvatele rychle získají na svou stranu, když jim nastíní, že by z toho pro ně mohla kápnout i nějaká ta finanční odměna. Ve snímku režiséra Tomáše Řehořka se po boku Vojtěcha Dyka a Kryštofa Hádka objeví například i Bolek Polívka, Karel Roden, Jiří Menzel, Kateřina Winterová a Eva Josefíková.

Daniel Radcliffe se promění v detektiva
Za chlapcem, který zůstal naživu, mladý herec navždy uzavírá dveře a vstupuje do další herecké etapy. Zda ho nemají diváci a fanoušci příliš zažitého jako Harryho Pottera se budeme moci přesvědčit od 23. února, kdy do kin vstupuje film Žena v černém. Daniel ztvárnil právníka Arthura Kippse, který musí neodkladně odcestovat, aby se postaral o pozůstalost zesnulého vlastníka sídla Eel Marsch. Po svém příjezdu však odhalí, že ne všechno je takové, jak se na první pohled zdá. Nad městem visí temné tajemství - zdejší děti záhadně umírají. Za vším prý stojí neznámá žena v černém.


Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální stránky filmových společností





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání