Prahou opět pojede Kinobus!

KinobusZábava, podívaná a kulturní zážitek. To vše spojuje tradiční akce Kinobus, kdy toto dopravní vozidlo bude korzovat metropolí a bude zvát své diváky k sobě. Na co se můžete od neděle 10. června těšit?


Tato akce je každoročním letním festivalem a startuje v neděli 10. června 2012 na pražském Petříně. Jedná se již o pátý ročník letního filmového turné, kdy v pražských lokalitách bude stavět speciální autobus – Kinobus a bude se zde promítat nabídka současné kinematografie. Kinobus navštíví celkem 23 lokalit v Praze a blízkém okolí, každý den bude na programu jeden celovečerní film z tuzemské produkce, v rámci každého stanoviště Kinobusu se vždy připraví tři až čtyři filmové večery.

KinobusTěšte se na Lidice i Samotáře
Pokud jste znalí historie a něco vám říká datum 10. června, pochopíte, že nelze opomenout Lidice. Tento den si malou výstavou, prezentací památníku v Lidicích, hudebním programem a promítáním snímku Lidice všichni připomenou 70. výročí vypálení Lidic nacisty. Dále se letos mohou diváci těšit na muzikálové pátky v podání filmů Kvaska, Rebelové a Starci na chmelu, na dramatické neděle, kdy uvidí snímky Rodina je základ státu či Alois Nebel a již tradičně také na ty nejúspěšnější české komedie, které budou tvořit drtivou většinu programu. Dále uvidíte filmy TACHO, Krásku v nesnázích, Medvídka, Samotáře, Babí léto, Musíme si pomáhat a další. Páteční večery budou navíc vždy okořeněny o hudební produkci studentů a absolventů z Konzervatoře a VOŠ Jaroslava Ježka.

Vstup je zdarma
Kinobus nabízí 200 míst k sezení, bezplatnou půjčovnu dek a možnost zakoupení občerstvení. Letošní pouť Kinobusu bude zakončena v sobotu 1. září 2012 na náměstí Jiřího z Poděbrad. Promítání začíná vždy po setmění, mezi 20.30 a 21.45, a vstup je zdarma! Můžete ale vhodit peníze do pokladničky, které půjdou na akci Pomozte dětem.

Program Kinobusu najdete na stránkách www.dpp.cz/kinobus-2012.

 



Text: Aneta Šimonková
Foto: Oficiální stránky akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání