Jaký zahraniční film se právě natáčí na české půdě?

Kulturní servis PulsČeská republika se může těšit z dalších filmových snímků, které po dobu následujících dvou měsíců vzejdou ze zdejších exteriérů a interiérů. Zatímco korejsko-americko-francouzský snímek Snowpiercer je s natáčením teprve v začátcích, aktuálně se v českých lokacích rodí film dánské režisérky Susanne Bierové – Serena. Ten se na plátnech objeví v roce 2013. Můžete se těšit!


film Serena Film „Serena“ je adaptací stejnojmenného bestselleru Rona Rashe z roku 2008, který u nás vyšel o dva roky později. Tento zajímavý příběh se odehrává koncem 20. let minulého století, kdy novomanželská dvojice George a Serena cestují z Bostonu do Severní Karolíny, aby vytvořili dřevařské impérium. Celý příběh bude doprovázen životními úděly hrdinů snažících se vypořádat se soudobými problémy a překonávat životní překážky.

Právě natáčené historického drama může přilákat pozornost nejen milovníků dramatického žánru, ale také příznivce hvězdného hereckého obsazení. Hlavní roli ztvárňujíc Bradley Cooper, který se prosadil úspěšnou sérií komedií o trojici kamarádů a jejich bláznivých mejdanech „Pařba ve Vegas“ a „Pařba v Bangkoku“. Tato povedená série zaznamenala značný úspěch. Hrubý zisk činil přes 580 miliónů dolarů a díky diváckému nadšení můžeme očekávat třetí díl.

Partnerku George (Bradley Cooper) ve filmu „Serena“ bude hrát Jennifer Lawrencová, zastane tak hlavní ženskou roli. Tato nadějná herečka je považována za vycházející hollywoodskou hvězdu, která se dostala na výsluní po natočení snímku „Do morku kosti“, v originále „Winter’s Bone“, díky němuž byla nominována na Oscara i Zlatý glóbus 2010. Dále zazářila ve filmu ze slavné sci-fi série „X-Men: První třída“, „Pan Bobr“, ale největším hitem Jennifer Lawrenceové je film „Hunger Games“, ten můžete v současné době vidět v kinech.

film Serena Česká půda, konkrétně společnost Sirena Film, která zajišťuje natáčení za českou stranu, má tu čest spolupracovat na novém filmu s režisérkou Susanne Bierovou. Režisérka Sereny také dlouhodobě spolupracuje s významnou evropskou producentskou společností Zentropa Entertainments. Ta byla hlavním producentem snímku „Královská aféra“, na němž spolupracovala s výše zmíněnou českou společností Sirena Film.

„Vzhledem k velmi dobré spolupráci mohli naši partneři poskytnout ty nejlepší reference,“ říká Kristina Hejduková ze společnosti Sirena Film. „Věříme, že v rozhodnutí natáčet film právě v českých lokacích a s českým servisním týmem, hrálo svou roli i to, že můžeme režisérce i producentům Sereny nabídnout vysokou profesionální úroveň českého štábu a podmínky srovnatelné s konkurenčními zeměmi,“ dodává Pavel Müller, rovněž producent společnosti Sirena Film.

Natáčení v České republice začalo 26. března a potrvá až do konce května, ovšem na výsledek si zatím budeme muset počkat.

 



Text: Aneta Patáková
Foto 1: Bradley Cooper (Pařba v Bangkoku), Foto 2: Jennifer Lawrence (Hunger Games)





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání