Jak proběhla slavnostní premiéra filmu Probudím se včera?

Probudím se včeraVe středu 14. března se uskutečnila slavnostní premiéra nové české tak trochu retro komedie PROBUDÍM SE VČERA. V bývalém Paláci kultury v Praze se sešli představitelé postav i celý tvůrčí tým. Kulturní servis Puls jako mediální partner nemohl chybět.


Projekce se v Paláci kultury uskutečnila záměrně, protože část příběhu se odehrává těsně před sametovou revolucí - v červnu 1989. Hlavní hrdina Petr Kovář se totiž vrací na skok do minulosti, aby konečně vyznal lásku své spolužačce Elišce a „užil“ si naplno slasti a strasti studentského života v komunismu, kdy platilo pravidlo: „Mysli si, co chceš, ale drž hubu!“

Probudím se včeraNáladu na tuto nedávnou minulost navodil divákům na začátku slavnostního večera památeční projev Miloše Jakeše o „brojlerech“, „milých“ umělcích vydělávajících statisíce a signatářích dvou tisíc slov. Pak už zhasla světla a Roman Vojtek, který se ujal moderování večera, pozval na scénu zástupce produkční společnosti, distributora, partnery filmu a samozřejmě tvůrce a herce – a bylo jich tolik, že se zdálo, že se ani nevejdou na pódium!

Producent a režisér v jedné osobě Miloslav Šmídmajer všem poděkoval za příjemnou spolupráci, obětavost a pomoc při vzniku komedie. To vše pak vtipně glosovali Filip Blažek a Jirka Mádl, kteří se podělili o roli hlavního hrdiny Petra Kováře. Jirka byl pak moderátorem vyzván, aby se svou filmovou partnerkou Evou Josefíkovou předvedli zběsilý disko tanec, který ve snímku vyšvihli. K tomu se však herci neodvážili s tím, že nechtějí přítomné diváky připravit o humorné chvíle při promítání.

Probudím se včeraSoučástí večera byl i křest literárního přepisu scénáře Probudím se včera, publikaci vydalo nakladatelství XYZ. Úvodní část večera ukončil malý ohňostroj – ty prý má pan producent rád! Nejhezčím zážitkem slavnostní premiéry byl smích provázející celou projekci. Bavili se všichni a nepřestali ani u závěrečných titulků, které vtipně doplňovaly scény, které se kvůli stopáži bohužel do filmu nevešly.

Komedie Probudím se včera patří od 15. března už všem filmovým divákům, kteří mají rádi české filmy a jejich skvělý smysl pro humor. Distributor filmu Bioscop nasadil film do 126 kin po celé republice. Výjimkou u tohoto snímku je, že byl uveden na Slovensku o den dřív – už 13. března! Producent a režisér Miloslav Šmídmajer a Jiří Mádl podstoupili premiérový maratón na Slovensku v Trenčíně, Žilině a Trnavě.

 






Text: MADU
Foto: Aleš Hrubý





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Komentáře  

 
#1 Tereza Bartáková 2012-03-18 19:32
Velmi povedená česká komedie, která se bude jen těžko překonávat. Poznávala jsem sebe, svoje přátele, rodinu, hlášky i prostředí. Určitě doporučuji, skvěle se pobavíte a smát se budete od začátku do konce. Pro mě osobně má stejné kouzlo jako Slunce, seno,.... = nikdy se neomrzí!
 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání