JACK A JILL: Pár hlasitých prdů a Al Pacino

Jack a JillPro apokalypticky špatné filmy mám slabost. Natočit opravdu zlý film vyžaduje stejnou dávku geniality, jaká je zapotřebí, když vzniká veledílo. A bizarní genialita si zaslouží respekt. Psát o něčem, co je tak blbý, až je to vlastně dobrý, je zábava. Adam Sandler ztvárnil dvojroli v americkém snímku JACK A JILL. Ačkoli hrál už v mnoha povedených komediích, tentokrát to žádné bingo není.


Dívat se na snímky, na které zapomenete ve vteřině po skončení titulků, zas taková legrace není. Ještě menší zábava je pak o takových filmech psát. JACK A JILL, nejnovější komedie z továrny na humor Adama Sandlera, naneštěstí spadá do druhé kategorie.

Jack a JillPomineme-li každoroční mučivé utrpení – nevítanou návštěvu dvojčete, sestry Jill (Adam Sandler), která mu lezla na nervy už v děloze, žije si ředitel reklamní agentury Jack Sadelstein (Adam Sandler) spokojeným životem.

Štěstí Jackovi dojde ve chvíli, kdy si jeho nejvýznamnější klient do příští kampaně žádá Al Pacina. Pacinovo srdce si zase žádá Jackovu sestru, jinak reklamu nenatočí. Bohužel, Jill Sadelsteinová není filmová fanynka, vůči Al Pacinovu kouzlu i sošce Oscara na jeho poličce je zcela imunní, a navíc se rozhodla si návštěvu u bratra nenápadně prodloužit na dobu neurčitou. Jackovi začíná téct do bot. Jak zachránit byznys a zbavit se otravné sestry?

Jack a JillKomedie JACK A JILL je už osmým společným filmem Sandlera a režiséra Dennise Dugana, pravidelní diváci nevstupují do tajemného lesa, ale přesně vědí, co čekat. Máme bondovky a máme také sandlerovky: buranství, kecy, prdy, hodně prdů, politicky nekorektní humor, product placement, šokující herecké obsazení (příště možná přijde i Obama) a malé milé poselství, že láska a rodinné hodnoty musí zvítězit nad honbou za kariérními úspěchy a nenávistí.

Sandler si jede svůj tradiční šílený „absurdistán“ na hraně geniální vtipnosti a nevtipné průměrnosti. Má zbraně hromadné trapnosti a nebojí se je použít. A je mezi nebem a zemí, že to někdy vyjde (Zohan: Krycí jméno Kadeřník), někdy neurazí (Zkus mě rozesmát) a někdy to prostě neklapne vůbec, tak jako s JACK A JILL.

Mnoho vizionářů, novátorů a géniů bylo ve své době odsuzováno, nepochopeno a lidé se jim vysmívali. Řezali si uši a umírali v bídě a neúspěchu. Adam Sandler to dokázal: odsuzován a nepochopen odbornou kritikou, jeho filmy vydělaly celosvětově přes 3 miliardy dolarů, uši má pořád na svém místě a smích ho neopouští. Berme to prostě tak, že na jeho absurdně geniální mysl není většina z nás smrtelníků ještě plně připravena.


 



Text: Marta Dlouhá
Foto: Falcon





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání