Doba ledová opět zaútočí a Země se dá do pohybu

Doba ledová 4Vědci dlouhá léta zjišťovali, jak se rozdělily kontinenty. V nové Době ledové 4 se setkáme s úplně novou teorií. Krysoveverčák Scratt jen opět hledal skrýš pro svůj žalud. I přes svou opatrnost, čistě omylem, rozdělil prastarou Pangeu na jednotlivé kontinenty a tím od sebe odtrhl také mamutí rodinku. Tentokrát si tvůrci opravdu vyhráli!


Všichni to známe. Něco najdeme, vlastníme a chceme si to schovat na horší časy. Přesně tak to má Scratt, když se pokouší zahrabat svůj poklad. Nešťastnou náhodou, už po čtvrté, při tom pukne země a on se dostane až do jejího nitra. Věci se dají do pochodu a nezůstane jen u zemětřesení. Roztržené kontinenty se od sebe začnou vzdalovat a přichystají tak našim přátelům nemalá dobrodružství.

Doba ledová 4Chlupatý Manny, šavlozubý Diego a líný Sid s babičkou jsou při zemětřesení odtrženi od mamutice Ellie a teenagerské dcerušky Broskvičky. Ledová kra je odnáší na míle daleko a přináší s sebou nebezpečnou společnost. Na své cestě domů je přepadnou piráti a všichni čtyři trosečníci se stanou zajatci kapitána Střeva. Ellie a Broskvička zatím vedou ostatní suchozemce k pevninskému mostu, kde se mají setkat s Mannym. Touha vrátit se ke své rodině a ochraňovat ji, přiměje Mannyho podnikat ty nejodvážnější  činy a Diego se Sidem mu jsou věrnými přáteli.

Manny musí čelit také další pohromě. Jeho malá holčička dospívá a mění se v slečnu. Ochranitelský pud mu káže chránit dcerušku za všech okolností, a tak přivede Broskvičku do nejedné trapné situace. Statečný Diego po cestě na moři potkává krásnou šavlozubou tygřici Shiru. Ta svou kuráží a samostatností stále překvapuje, ale sama pochopí, že rodina je víc než jen sloužit na lodi.

Doba ledová 4Doba ledová 4 je jednoduše film pro velké i malé diváky. Pobaví se u něj celá rodina a ti nejmenší se rychle naučí nazpaměť odříkat nejbláznivější hlášky. Rychlé spády a nepředvídatelnost situací každého připoutá k sedadlům. I když předem můžeme tušit šťastný konec, napínavé dobrodružství nás často nechá na pochybách a v nebezpečných chvílích budeme naší čtveřici držet palce. Během celého snímku se hodně nasmějete. Tatínkové možná budou souhlasně přikyvovat a usmívat se nad problémy Mannyho a jeho dospívající dcerky. Mezi favority se opět zařadí vačičáci Addie a Crash, kteří i za vážných situací zůstanou sví.

Naše neobvyklá smečka má premiéru už tento čtvrtek 28. června 2012. V hlavních rolích uslyšíte například Otu Jiráka, Jiřího Lábuse, Kateřinu Brožovou nebo Terezu Taberyovou.

Pro nadšence Doby ledové přichystalo nakladatelství Albatros Media malou specialitku v podobě knížky. Jedná se o interaktivní album, které ačkoliv se stejně jmenuje i vypadá jako Doba ledová 4: Země v pohybu, není to převyprávěný příběh. Součástí této edice je počítačová hra. Prostřednictvím web kamery a herních karet se tak můžete pohybovat v době ledové.

A jak celý příběh dopadne? Nechte se překvapit a přijďte do kin, kde Vás pohltí roztomilé trapasy, horečná dobrodružství, láska a pevné pouto k rodině. Nová rodinná pohádka je tady!

 



 



Text: Kristýna Kubišová
Foto: Bontonfilm





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání