Votvírák 2015 navštíví Ancient Desire, Všichni svatí nebo Zakázaný ovoce

votvírákDnes vám představíme několik kapel z festivalového programu, které si rozhodně zaslouží pozornost, přestože ještě nemají vybudované „velké jméno“ na českém hudebním nebi.


Středočeskou kapelu ANCIENT DESIRE si někteří z Vás jistě pamatují už z loňského Votvíráku. Hrají gotikou vonící symphonic rock s vlastní tvorbou, v čele kapely stojí talentovaná zpěvačka. Jejich hlavní inspirací jsou Within Temptation.

Přestože kapela vznikla až v roce 2012, má nemálé plány - mimo Votvíráku i účast na dalších festivalech, natočení klipu či vydání velké desky.

Všichni svatí jsou nový hudební projekt zkušených muzikantů, kteří stáli například u zrodu skupiny Lucie, Jižního pólu nebo WV. Název kapely byl inspirován jmény hudebníků - jejich křestní jména jsou totiž Jan, Marek, Petr, Tomáš a druhý Petr s přezdívkou Šimon, tedy samé novozákonní postavy. Od dubna 2014, kdy kapela vydala debutové album Vytáhni mě z davu, odehrála na 30 koncertů po celé republice, na samostatných koncertech i jako host na Čechomor Tour 2014. V současné době kapela připravuje materiál na druhé CD, které bude realizováno ve spolupráci s hvězdným irským producentem Gerrym Leonardem, který je například kapelníkem Davida Bowieho nebo Suzi Quatro. Album se bude natáčet ve Francii. Kromě hitu Vytáhni mě z davu jste v rádiích mohli slyšet i další písně kapely, jako třeba Johanu.

Liquid Infinity je název mladé nadějné rockové party z Prahy s andělskou zpěvačkou Pájou. Ve skladbách uslyšíte netradiční kombinaci ženského zpěvu s progresivnější hudbou a prvky metalu.

 

votvírák



ZakázanÝ ovoce je další zástupce hlavního města v programu Votvíráku. Je jim jedno, jestli jsou nebo nejsou punkáči, jako punkáči ale rozhodně žijou a vyzařuje to  i z jejich muziky. Poslední CD s názvem Automat na lásku natočili v roce 2014 ve studiích v Hradci Králové a Praze pod producentským dohledem Thoma Frödeho (Imodium), se kterými jedou už druhou šňůru, tentokrát akusticky. Na Votvíráku oslaví svých 10 let na scéně a prý se máme na co těšit!

Posledním do party je kapela Monna. Monna  to je nabitá pistole, která pálí jednu kulku za druhou. Monna je energie bez zbytečných zastávek. Rocková kapela s holkou, co má koule. Hudba Monny je rozmanitá - drsná i citlivá, jednoduchá i složitá… To prostě musíte slyšet!


Text: Mia
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání