Muzikál Mamma Mia! hlásí vyprodáno a přidává druhou premiéru

muzikál mamma miaČeská verze světového hitu Mamma Mia! hlásí první čtyři vyprodaná představení a pro velký zájem přidává vstupenky na druhou premiéru. Mamma Mia! bude mít v české verzi oficiální premiéru 12. prosince v pražském Kongresovém centru.


„Zájem diváků je mimořádný, a proto jsme do prodeje dali i ta nejlepší místa na druhou premiéru 13. prosince 2014,“ uvedl producent muzikálu, Ing. Peter Kovarčík. Čtyři z dvanácti prosincových představení jsou už v síti TicketArt vyprodána, v prodeji jsou však vstupenky také na termíny v únoru a březnu 2015.

Na největším muzikálovém jevišti v zemi budou hity skupiny ABBA zpívat Ivana Chýlková, Jiří Langmajer, Alena Antalová, Petr Kolář, Jaroslava Kretschmerová, Daniela Šinkorová, Roman Vojtek, Leona Machálková, Tomáš Matonoha, Jitka Asterová, Pavel Vítek, Michaela Nosková, Radka Fišarová, Hana Holišová, Michael Foret, Bořek Slezáček, Sabina Křováková a další.

Zábavný příběh muzikálu se odehrává na malém řeckém ostrově. V předvečer své svatby pozve dívka Sophie tři muže, kteří se před 20 lety mihli životem její matky, někdejší zpěvačky Donny. Jeden z nich by mohl být jejím otcem. Nečekané setkání po letech přinese řadu komických situací a překvapivé rozuzlení. Děj svižně posouvají písně skupiny ABBA, mezi nimiž nechybí legendární hity „Money, Money, Money“, „Super Trouper“, „Take A Chance On Me“, „Thank You For The Music“, „Dancing Queen“, „Mamma Mia“ nebo „The Winner Takes It All“. Všechna hudební čísla v muzikálu zazní živě za doprovodu orchestru vedeném Daliborem Kaprasem.

 

muzikál mamma mia


Muzikál se hned po londýnské premiéře v roce 1999 stal hitem. Byl uveden ve 41 zemích a 327 metropolích od Las Vegas, Buenos Aires a Toronta přes Barcelonu, Vídeň, Moskvu, Dubaj, Melbourne, Kapské město až po Šanghaj, Hong Kong a Tokio. Čeština bude patnáctým jazykem, jakým Mamma Mia! v překladu Adama Nováka zazpívá.

Inscenace slaví úspěchy nepřetržitě už 15 let po celé planetě, na newyorské Broadwayi jde  o 9. nejdéle uváděný titul všech dob, v Londýně přesáhl počet repríz rekordních 6.000 představení. Globální tržby z prodeje vstupenek překročily 2 miliardy dolarů a představení dosud navštívilo více než 55 miliónů diváků.

Scénář k muzikálu superlativů napsala britská dramatička Catherine Johnson, autory hudby a texů písní jsou hitmakeři skupiny ABBA - Benny Andersson, Björn Ulvaeus a Stig Anderson.

Tvůrčí tým české verze tvoří Antonín Procházka (režie), Adam Novák (překlad libreta a textů), Roman Šolc (kostýmy), Radek Havlíček (scéna), Ivana Hannichová (choreografie), Dalibor Kapras (dirigent) a Alena Průchová (sbormistryně).

Producenty jsou Ing. Peter Kovarčík a společnost Dark style agency. Vstupenky jsou v předprodeji s sítích TicketArt a Ticketportal po celé republice.


 



Text: Janis Sidovský
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání