Muzikál Mamma Mia! – prodalo se již rekordních 100 tisíc vstupenek

muzikál mamma miaMuzikál Mamma Mia!, jehož premiéra se uskutečnila 12. prosince, k dnešnímu dni prodal rekordních 100.000 vstupenek. Muzikál s hity skupiny ABBA se 13. února vrátí na scénu pražského Kongresového centra a letos plánuje odehrát 100 představení.


„Zájem diváků je mimořádný, což potvrzuje, že fenomén Mamma Mia! v Česku funguje jako všude jinde na světě,“ konstatoval spokojeně producent Peter Kovarčík. Muzikálový hit dosud vidělo 56 miliónů diváků  a jen v Londýně představení odehrálo více než 6.000 repríz. V pražské inscenaci účinkují Alena Antalová, Jiří Langmajer, Leona Machálková, Daniela Šinkorová, Hana Křížková, Petr Kolář, Radka Fišarová, Pavel Vítek, Jitka Asterová, Jaroslava Kretschmerová, Roman Vojtek, Tomáš Smička, Petra Vraspírová, Tomáš Trapl, Hana Holišová, Michael Foret, Olga Lounová, Petr Kotvald, Michaela Nosková, Kateřina Klausová a další.

Česká verze Mamma Mia! od premiéry pomáhá neziskové organizaci AUT - centrum. „Na každém představení diváci můžou dobrovolně přispět. Reakce jsou úplně spontánní, asi proto, že všichni známe někoho s autismem. Zatím jsme vybrali 250.000Kč, které věnujeme na pomoc rodinám s autistickými dětmi,“ vysvětlila představitelka hlavní postavy Donny, Alena Antalová

Zábavný příběh muzikálu se odehrává na malém řeckém ostrově. V předvečer své svatby pozve Sophie tři muže, kteří se před 20 lety mihli životem její matky Donny. Každý z nich by tak mohl být jejím otcem. Toto nečekané setkání přinese nejednu komickou situaci… Děj doplňují nejznámější písně švédského kvarteta ABBA: Dancing Queen, Mamma Mia, Money, Money, Money, The Winner Takes It All, Super Trouper, Thank You For The Music a mnohé další.

 

muzikál mamma mia


Scénář k muzikálu superlativů napsala britská dramatička Catherine Johnson, autory hudby a texů písní jsou hitmakeři skupiny ABBA - Benny Andersson, Björn Ulvaeus a Stig Anderson.

Tvůrčí tým české verze tvoří Antonín Procházka (režie), Adam Novák (překlad libreta a textů), Roman Šolc (kostýmy), Radek Havlíček (scéna), Ivana Hannichová (choreografie), Dalibor Kapras (dirigent) a Alena Průchová (sbormistryně).

Producenty jsou Ing. Peter Kovarčík a společnost Dark style agency. Vstupenky jsou v předprodeji v sítích TicketArt a Ticketportal po celé republice.


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto muzikálu





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání